Verhuizing naar het buitenland doorgeven

Gaat u in een jaar 8 maanden of langer in het buitenland wonen? Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente Leiden.

Wie kan een emigratie doorgeven?

• iedereen die 16 jaar of ouder is
  • ouders, voogden of verzorgers van kinderen jonger dan 16 jaar
  • ouders voor hun inwonende meerderjarige kind of kinderen. Alleen als de ouders en inwonende kinderen samen naar het buitenland verhuizen
  • samenwonende echtgenoten of geregistreerd partners voor elkaar. Alleen als echtgenoten en partners samen naar het buitenland verhuizen
  • meederjarige kinderen voor inwonende ouder(s). Alleen als meerderjarige inwonende kinderen en ouder(s) samen naar het buitenland verhuizen)
  • de curator voor een persoon die onder curatele is gesteld.

Aangifte van verhuizing naar het buitenland door een gemachtigde is niet mogelijk.

Wanneer moet u persoonlijk bij de gemeente langskomen om uw aangifte van emigratie door te geven?

• kom langs bij de gemeente als niet alle gezinsleden op uw adres meeverhuizen naar het buitenland
  • kom langs bij de gemeente wanneer u verhuisd naar Aruba, Curacao, Sint Eustatius, Sint Maarten of Saba. U heeft dan een bewijs van uitschrijving nodig.

Tijdelijk geen formulieren insturen

Vanwege groot onderhoud aan onze systemen kunt u op dit moment geen formulieren insturen. Op maandag aanstaande is dit wél weer mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak.