Moeite met rondkomen? U staat er niet alleen voor!

Het leven is een stuk duurder geworden. Dat merken we allemaal aan onze boodschappen en energierekening. Hebt u door de gestegen kosten moeite om rond te komen? Of mist u het overzicht over uw geldzaken? Dan is het is belangrijk om te weten dat u er niet alleen voor staat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ondersteuning of hulp te krijgen. Daarmee krijgt u weer meer grip op uw financiële situatie.

Financiële regelingen

Hebt u een laag inkomen of een laag middeninkomen? Dan zijn er verschillende financiële regelingen die u kunt aanvragen via de gemeente. Zo kunt u een voordelige collectieve zorgverzekering aanvragen. Ook zijn er vergoedingen voor bijvoorbeeld kinderopvang, sport- en cultuurcontributie (voor uzelf en/of uw kinderen) of schoolspullen. Verder kunt u kwijtschelding aanvragen van gemeentelijke belastingen en heffingen.

Laat geen geld liggen en kijk op leiden.nl/hulpbijlaaginkomen naar de mogelijkheden! 

Geldzaken op orde

Hebt u financiële problemen? Dan krijgt u bij de Stadsbank de juiste hulp. Daarmee komt u sneller uit de zorgen en dat geeft weer meer rust. U kunt bij de Stadsbank terecht als u schulden hebt, maar ook als u zich zorgen maakt over geld. Of als u vragen hebt over uw financiële situatie.

Blijf niet rondlopen met geldzorgen en kijk op leiden.nl/hulpbijschulden naar de mogelijkheden!

Tips

  • Wilt u weten voor welke gemeentelijke regelingen u in aanmerking komt? Op berekenuwrechtplus.nl kunt u zelf makkelijk een proefberekening maken of u recht hebt op een gemeentelijke vergoeding.
  • Wilt u weten voor welke landelijke regelingen u in aanmerking komt? Op berekenuwrecht.nibud.nl kunt u een berekening maken of u recht hebt op een landelijke tegemoetkoming.
  • Bent u het overzicht kwijt over uw administratie? Dan kunnen de vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie u helpen om uw administratie op orde te brengen én te houden. Meer informatie: humanitas.nl/afdeling/rijnland/
  • Op geldfit.nl vindt u ook handige financiële tips en adviezen.