Schuldhulpverlening

Hebt u schulden? Of wilt u er juist voor zorgen dat u geen schulden krijgt? Schuldhulpverlening helpt om schulden op te lossen. En schuldhulpverlening is er ook voor om te zorgen dat u geen schulden krijgt.

Schuldhulpverlening is voor inwoners en ondernemers van de gemeente Leiden en Leiderdorp.

Meldt u zich aan voor schuldhulpverlening? Dan gaan we met u bespreken wat we kunnen doen om uw problemen aan te pakken. U krijgt persoonlijk advies, informatie en ondersteuning bij het oplossen of voorkomen van schulden.

Geen schulden, wel geldzorgen?

Ook als u nog geen schulden hebt, kunnen wij u advies geven en ondersteunen. Meldt u aan met het formulier of bel 14 071. 

Aanmelden

Wilt u hulp om uit de schulden te komen? Of wilt u weten hoe u schulden kunt voorkomen? Meldt u zich dan aan voor schuldhulpverlening.

U kunt zich op elk moment van de dag aanmelden. Medewerkers van de Stadsbank nemen uiterlijk twee werkdagen nadat u het aanmeldingsformulier heeft ingevuld, contact met u op.

Per post

U kunt u ook aanmelden door te bellen met 14 071 (keuzenummer 1). Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Deze staat op uw identiteitsbewijs.

Ondernemers kunnen zich ook aanmelden door te mailen naar zelfstandigenloket@leiden.nl.

Na uw aanmelding

Hebt u zich aangemeld voor schuldhulpverlening? Medewerkers van de gemeente nemen uiterlijk binnen twee werkdagen contact met u op. Dan nodigen wij u uit voor het intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek kijken we met u hoe we uw schulden kunnen oplossen. Of hoe we kunnen zorgen dat er geen schulden ontstaan. We maken afspraken over wat we gaan doen. De afspraken zetten we in een plan van aanpak. In het plan van aanpak staat precies wat u nodig hebt. Een afspraak kan zijn dat er budgetbeheer nodig is in uw situatie.

Wat is schuldhulpverlening?

Wilt u uitleg over schuldhulpverlening? Kijk dan op de website van Steffie.