Informatie over het subsidieloket

Inwoners en organisaties kunnen hun subsidieaanvraag bij de gemeente Leiden helemaal digitaal regelen.

Wat kan er?

  • U doet uw aanvraag met een digitaal formulier in het subsidieloket.
  • Alle communicatie over uw aanvraag tussen u en de gemeente gaat via het subsidieloket.
  • U kunt uw aanvraag of subsidiebeschikking inzien en downloaden.
  • U kunt documenten toevoegen om een aanvraag te doen en verantwoording af te leggen.
  • U kunt een wijziging doorgeven.

Inloggen

Als inwoner logt u in met uw DigiD. Als bedrijf of organisatie logt u in met eHerkenning. Meer informatie over eHerkenning.

Handleiding subsidieloket

Door in te loggen met DigiD of met eHerkenning weet de gemeente zeker dat u bent wie u zegt dat u bent. Daarnaast hebt u de zekerheid dat de website waar u inlogt veilig en betrouwbaar is.

Bedrijven, ondernemers en stichtingen moeten voor het digitaal ondertekenen van een formulier eHerkenning gebruiken. Dit is een soort DigiD voor bedrijven.

Aanvragen eHerkenning:

  • Uw organisatie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • U hebt het EH2+ of hoger betrouwbaarheidsniveau nodig
  • Aan een eHerkenningsabonnement zijn kosten verbonden. Deze kosten verschillen per aanbieder.

Voor het online aanvragen van subsidies kunt u alleen gebruikmaken van de eHerkenning van de hoofdorganisatie met algemene machtiging. U kunt dus niet gebruikmaken van eHerkenning met een specifieke machtiging voor een (neven)vestiging.

Voor het aanvragen van eHerkenning gaat u naar de website www.eherkenning.nl. U bepaalt zelf bij welke aanbieder u eHerkenning wilt aanvragen. Op de pagina wat is eHerkenning vindt u meer informatie over waar u op moet letten.

Uw gegevens worden in het loket veilig opgeslagen. En zijn alleen door u en de betrokken medewerkers van de gemeente in te zien. 

Ja, u kunt meerdere subsidieaanvragen doen. Weet u niet zeker weet onder welke regeling uw activiteit het beste past? Dan kunt u een aanvraag doen voor overige subsidies. Het subsidieteam bekijkt dan voor welke u in aanmerking komt.

Op dit moment is het subsidieloket nog niet volledig te bedienen met alleen een toetsenbord. Ook kan het voorkomen dat de door het subsidieloket gemaakte PDF’s niet goed kunnen worden voorgelezen door voorleessoftware. ​Het volledige verslag van de toegankelijkheid kunt via de link teruglezen. In samenwerking met de leverancier werken wij aan de andere verbeterpunten uit het rapport. Hebt u hulp nodig bij het gebruik van het subsidieloket? Neem dan contact op met subsidie@leiden.nl. En vraag om een afspraak met één van onze medewerkers.

Ja, de handleiding kunt u hier downloaden. Hebt u toch nog vragen hebben? Dan kunt u bellen naar 14 071 of mailen naar subsidie@leiden.nl.