Uittreksel niet-ingezetene (RNI)

Bent u minder dan 4 maanden in Nederland? Of woont u in het buitenland en hebt u nog contact met de Nederlandse overheid? Dan bent u ingeschreven als niet-ingezetene (RNI) bij de gemeente Leiden. U kunt een uittreksel van uw registratie aanvragen.

U kunt het uittreksel RNI op 3 manieren bij de gemeente aanvragen:

  • bij de balie van de gemeente Leiden
  • per post/contactformulier (Let op; als u het uittreksel per post aanvraagt kan het alleen naar uw buitenlandse adres worden verstuurd).
  • voor iemand anders via een machtiging

Naar de balie

U wilt het RNI-uittreksel persoonlijk ophalen bij de gemeente Leiden.

Vanwege drukte bij het RNI-loket in Leiden kan er niet altijd een afspraak gemaakt worden. U kunt wel proberen een afspraak te maken bij een andere RNI-gemeente. Het heeft in ieder geval geen zin om via de telefoon een afspraak te maken.

Maak dan eerst een afspraak voor uw bezoek. Ga dan naar de balie van het Stadskantoor.

Meenemen

  • Een paspoort of een ID-kaart (geen rijbewijs).

Kosten

Het uittreksel kost € 16,60. U krijgt het uittreksel direct mee.

U wilt het RNI-uittreksel voor iemand anders aanvragen. Dit kan alleen met een geschreven toestemming (machtiging) van degene voor wie u het RNI-uittreksel aanvraagt. En u kunt het uittreksel alleen bij de balie van de gemeente ophalen. Bel voor een afspraak naar: 14 071. Bezoek daarna de balie van het Stadskantoor.

Meenemen

Neem de volgende documenten mee:

Kosten

€ 16,60. U krijgt het uittreksel direct mee.

U kunt het RNI-uittreksel via de post aanvragen. U stuurt het ingevulde formulier uittreksel RNI (pdf, 73 kb) naar: Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Meesturen

Contactformulier

U kunt ook het ingevulde formulier uittreksel RNI (pdf, 73 kb) ook inscannen en als bijlage meesturen met het contactformulier. Stuur met het contactformulier ook een scan van een geldig paspoort of een geldige ID-kaart mee!

Kosten

€ 16,60. U krijgt de rekening via de post. Het uittreksel krijgt u ook via de post.