Rijbewijs verlengen zonder vaste woon- of verblijfplaats

Hebt u een Nederlands rijbewijs, maar staat u niet ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP)? Dan kunt u bij de gemeente waar u verblijft een aanvraag indienen om uw rijbewijs te verlengen.

Voorwaarden

Om een rijbewijs te kunnen verlengen moet u aan 1 van de volgende eisen voldoen:

  • U hebt een paspoort uit een van de EU-landenEER of Zwitserland/
  • U hebt een geldige verblijfsvergunning.

Overige voorwaarden

Aanvragen

Bel 14 071 om een afspraak te maken om naar de balie te komen. 

Meenemen naar de balie

Ophaalafspraak maken

Nadat u bij de balie bent geweest, krijgt u een bevestigingsmail. In die mail staat een link om een ophaalafspraak te maken. Hebt u dit niet gedaan? Doe dit dan alsnog! LET OP: uw kunt uw rijbewijs niet eerder dan 5 werkdagen na de aanvraag aan de balie ophalen.

Neem het afhaalbewijs dat u hebt gekregen bij de aanvraag van het rijbewijs mee. Neem ook uw oude rijbewijs mee. Hebt u die niet? Neem dan een geldig  legitimatiebewijs mee. 

5 werkdagen na de aanvraag kunt u het rijbewijs persoonlijk ophalen bij de balie. Neem het afhaalbewijs dat u heeft gekregen bij de aanvraag van het rijbewijs mee. U moet zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

€ 51,10

Rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 15.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 13.00 uur afhalen op het Stadskantoor. U betaalt dan wel € 39,65 extra. Hebt u uw oude rijbewijs niet meer, dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk.

Maak een afspraak bij het Stadskantoor om de vermissing van uw rijbewijs door te geven. Bij het vervangen van een rijbewijs na diefstal of verlies kan de normale levertijd van 5 werkdagen niet gegarandeerd worden

Om een voertuig te mogen besturen waarvoor een rijbewijs verplicht is, moet u medisch geschikt zijn. Op de website van Dienst Wegverkeer vindt u informatie hierover. Ook kunt u op die website de verschillende gezondheidsverklaringen aanvragen. Bijvoorbeeld de Eigen Verklaring voor 75+-ers of de Verklaring van Geschiktheid (VvG). Overige informatie over het rijbewijs.