Bezwaar tegen parkeerbon

Hebt u een parkeerbon ontvangen? En bent u het niet eens met deze naheffing? Maak dan bezwaar bij de gemeente.

U krijgt een parkeerbon als u niet betaalt bij de parkeerautomaat of niet de juiste parkeervergunning heeft.

In het bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de parkeerbon (naheffingsaanslag parkeerbelastingen). De gemeente kijkt dan nog een keer naar waarom u de parkeerbon kreeg.

Voorwaarden

In de brief over de parkeerbon ('duplicaat naheffingsaanslag parkeerbelastingen') staat een datum (dagtekening). U stuurt uw bezwaarschrift binnen 6 weken na die datum op. U hoeft de parkeerbon niet te betalen totdat de gemeente een besluit heeft genomen.

Stuurt u het bezwaarschrift na de 4e week en voor de afloop van de 6e week op dan bestaat de mogelijkheid dat u een aanmaning ontvangt. Als u na ontvangst van het besluit van de gemeente de parkeerbon moet betalen, dan betaalt u ook de aanmaningskosten.

Geen parkeerbon maar verkeersboete

Parkeert u op een plek waar niemand mag parkeren? Rijdt u te hard of door rood licht? Dan krijgt u geen parkeerbon maar een verkeersboete. Een verkeersboete wordt opgelegd bij een verkeersovertreding. Deze verkeersboetes krijgt u van het Centraal Justitieel Incassobureau en niet van de gemeente.

Hebt u een verkeersboete gekregen en bent u het daar niet mee eens, dan kunt u daartegen bezwaar indienen bij de officier van justitie.