Trouwceremonie

Trouwen kan op veel verschillende manieren. Van eenvoudig tot uitgebreid. Dat geldt ook voor de ceremonie van de burgerlijke stand. Hieronder staat welke mogelijkheden er zijn. En welke kosten daarbij horen.

Bedenk welke ceremonie u kiest voordat u uw verbintenis meldt bij de gemeente. In het formulier Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap vragen we daarnaar.

Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk kost € 135,90 euro.

Kosten voor verzetten of annuleren

Zegt u uw huwelijk af of verzet u het? Of komt u te laat voor de ceremonie? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Afzeggen of verzetten moet u schriftelijk doen.

Bij afzeggen, verzetten en te laat komen gelden de volgende regels:

Live streamen van uw trouwceremonie

Kiest u voor de uitgebreide ceremonie op een gemeentelijke trouwlocatie? Dan kunt deze live laten streamen voor de mensen die daarbij niet aanwezig kunnen zijn. De kosten hiervoor zijn € 200,00.

U krijgt de link via de trouwambtenaar toegestuurd. Via een code kunnen uw familie, vrienden of kennissen de trouwceremonie online bekijken op het tijdstip van het huwelijk.

Trouwboekje

Een trouw- of partnerschapsboekje is een tastbaar aandenken aan uw trouw- of partnerschapsceremonie. Het heeft geen juridische waarde.

In het boekje kunt u uw kinderen laten bijschrijven. U kunt alleen kinderen laten bijschrijven van wie u en uw partner beiden de ouders zijn.

In het formulier Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap vragen we of u een trouw- of partnerschapsboekje wilt kopen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • boekje met omslag van plastic (marineblauw of crème): € 18,60
  • boekje met omslag van kunstleer (marineblauw): € 29,95
  • boekje met omslag van leer (marineblauw): € 43,50

Lees verder op de pagina Trouwlocatie.