Trouwlocatie

Trouwen kan op veel plekken in Leiden. Er zijn vaste, officiële trouwlocaties. U kunt ook zelf een plek als eenmalige trouwlocatie laten aanwijzen. Dat kan alleen bij de standaard trouwceremonie. De gratis ceremonie en de budgetceremonie (op dinsdagochtend) zijn in het Stadskantoor.

Trouwen op een vaste locatie

  • Wilt u trouwen in het Stadskantoor of in het stadhuis? Dan regelt u de reservering van de locatie via het formulier Melding voorgenomen huwelijk. Een ambtenaar van de gemeente neemt daarover telefonisch contact met u op.
  • U kunt ook kiezen voor één van de vaste Leidse trouwlocaties. De reservering voor één van deze locaties regelt u zelf met de locatie.

Eenmalige trouwlocatie

Wilt u trouwen op een plek die geen vaste trouwlocatie is? Kijk op de pagina Eenmalige trouwlocatie aan welke voorwaarden een locatie moet voldoen. Doet u een aanvraag om een plek als eenmalige trouwlocatie te laten aanwijzen? Het behandelen van uw aanvraag duurt vier maanden. Hou daar rekening mee bij het vastleggen van uw trouwdatum.

Trouwen in het buitenland

Lees meer over trouwen in het buitenland als u de Nederlandse nationaliteit hebt.

Regels op locatie

  • U mag geen duiven of heliumballonnen loslaten bij een trouwerij.
  • Het strooien van rijst, bloemblaadjes of confetti is op de gemeentelijke trouwlocaties verboden. Ook op de meeste andere trouwlocaties mag u niets (laten) strooien. Misschien vindt u bellen blazen een goede vervanging?
  • Hebt u toch gestrooid? Dan krijgt u een rekening voor de schoonmaakkosten.