NEE/NEE-sticker of JA-sticker

Wilt u geen reclamefolders, maar wel huis-aan-huisbladen in de bus? Vanaf 20 oktober 2020 hoeft u geen sticker meer op uw brievenbus plakken. In Leiden geldt een verbod op ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Wilt u ook geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE/NEE-sticker op uw brievenbus. Wilt u juist wel reclamefolders thuis ontvangen? Plak dan een JA-sticker op uw brievenbus, of stel uw eigen pakket samen met uw favoriete folders via bijvoorbeeld kiesjefolders.nl of folderkiezer.nl.

Er zijn 2 soorten stickers:

• NEE/NEE-sticker: u wilt geen huis-aan-huisbladen (zoals de Stadskrant) ontvangen.
  • JA-sticker: u wilt wel ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen.

Plakt u geen sticker op uw brievenbus, dan ontvangt u huis-aan-huisbladen, bewonersbrieven van de gemeente en ook bijvoorbeeld de wijkkrant.

Sticker aanvragen

U kunt de NEE/NEE-sticker of de JA-sticker bij de gemeente aanvragen via het contactformulier.

Geadresseerde reclame

Bij Postfilter.nl kunt u zich laten registreren als u geen geadresseerde reclame wilt ontvangen.

Klachten over bezorging

Heeft u geen JA-sticker op uw brievenbus, en ontvangt u toch het pakket met reclamefolders? Dan kunt u dit melden bij de reclameverspreider via www.japlakken.nl/meldingsformulier. Heeft u klachten over los reclamedrukwerk, meld dit bij de gemeente via het contactformulier.