Hulp bij opvoeden

Bij het opvoeden van kinderen komt nogal wat kijken. Hebt u vragen over de gezondheid van uw kinderen, hun groei en ontwikkeling? Of bent u leraar en wilt u een leerling helpen met zijn leerproblemen? In de gemeente Leiden kunt u daarvoor op verschillende plekken terecht.

Vragen over opvoeden

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor al uw vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kinderen. Op de website vindt u informatie over verschillende onderwerpen: van kinderwens en baby’s tot pubers en jongvolwassenen.

U kunt uw vragen ook aan het CJG stellen via de chat. Het ‘chatspreekuur‘ is van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 11.30 uur.

Dyslexie

Bent u leraar? En denkt u dat 1 van uw leerlingen Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) heeft? Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen gratis geholpen worden voor hun EED. De gemeente heeft daar afspraken over met Leidse scholen en zorgorganisaties. In het plan Signalering diagnostiek behandeling van dyslexiePDF 126 kb leest u wat u kunt doen om uw leerling te helpen.

Werkt u in de jeugdhulp?

Neem dan eens een kijkje op de website Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland. Dit is een samenwerking van 13 gemeenten in Holland Rijnland om de jeugdhulptaken anders én beter uit te voeren.

  • Voeg een hoofdpagina toe. Laat leeg als er geen hoofdpagina is.
  • Voeg bij de pagina-instellingen in de rechterkolom een samenvatting toe.
  • Check de pagina-instellingen onderaan de editor:
    • Voeg de juiste taal toe indien de taal van de pagina niet Nederlands is.
    • Voeg synoniemen toe indien van toepassing.
    • Check na publicatie de SEO instellingen.