Ik wil mijn andere kenteken actief zetten

Stap 1: inloggen

afbeelding inlogscherm

Op een 1e bewonersvergunning kunt u twee kentekens zetten, bijvoorbeeld als u een oldtimer hebt of twee auto’s op uw naam hebt staan. U kunt de vergunning maar voor één auto tegelijk gebruiken. Wilt u een 2e kenteken toevoegen, log dan in op het e-loket via www.leiden.nl/e-loket.

Stap 2: productoverzicht

schermafbeelding productoverzicht

Als u twee kentekens aan uw bewonersparkeervergunning hebt gekoppeld, kunt u onbeperkt wisselen tussen deze kentekens. Op uw welkomstpagina vindt u onder Uw producten de bewonersparkeervergunning. Klik op het blauwe vergunningnummer.

Stap 3: details gekozen vergunning

schermafbeelding details gekozen parkeervergunning

U komt nu in een scherm met Details van de gekozen parkeervergunning. Onder het tabje Ingeplande activaties ziet u welk kenteken voor deze vergunning actief staat.

Stap 4: kenteken kiezen

schermafbeelding kenteken kiezen

U ziet het huidige actieve kenteken [voorbeeldkenteken TEST05]. Onder het kopje Kentekens ziet u twee kentekens staan. Klik hier het vakje aan voor het kenteken dat u actief wilt zetten. Dit kenteken wordt dan direct actief op uw vergunning. U kunt ook een toekomstig tijdstip invoeren bijvoorbeeld als u alvast het kenteken actief wilt zetten vanaf de volgende dag.

Rond de wijziging af door op Opslaan te klikken.