Stadhuis

Hebt u een afspraak met de burgemeester, wethouders of raadsleden? Of met medewerkers van de gemeente die in het stadhuis werken? Dan wordt u u op het stadhuis (Stadhuisplein 1) verwacht.

Publieke dienstverlening in het Stadskantoor

Alle publieke dienstverlening is in het Stadskantoor van Leiden, aan de Bargelaan. De balies van de gemeente zijn hier te vinden. Komt u uw zaken met de gemeente regelen, zoals een paspoort of de geboorte-aangifte van een kind? Hebt u een afspraak bij de balie van de gemeente? Dan moet u bij het Stadskantoor zijn. Het Stadskantoor zit in gebouw LEVEL, direct achter Leiden Centraal Station.

Waarvoor kunt u terecht op het stadhuis?

  • Als u een afspraak hebt met iemand van het college van burgemeester en wethouders, de raadsfracties, de griffie of de Concernstaf.
  • Als u bij een raads- of commissievergadering wilt zijn.
  • Als u een afspraak hebt met medewerkers van de gemeente die het stadhuis als werkplek hebben. Dit zijn onder andere Persvoorlichting en Communicatie, Stedelijke Ontwikkeling, team Veiligheid van PHV en het Projectbureau.
  • Een bruiloft: het stadhuis is ook een trouwlocatie (alleen voor standaard trouwceremonie).
  • Ontmoetingsplek voor de stad: er is een ontvangstruimte voor initiatieven vanuit de stad, zoals bijeenkomsten en tentoonstellingen.
  • Binnentuin: binnen openingstijden is de binnentuin open voor iedereen.

Hebt u een afspraak op het stadhuis?

Meld u dan bij de beveiliging. U wordt door de persoon met wie u een afspraak hebt (of door een collega) opgehaald.

Komt u voor een raads- of commissievergadering?

Ook dan meldt u zich bij de beveiliging. U wordt door de beveiliging of de bode begeleid naar de juiste ruimte.

Trouwen in het stadhuis

Bruidsparen kunnen ervoor kiezen om in het stadhuis van Leiden te trouwen. Let op: dit geldt alleen voor standaard trouwceremonies. De huwelijken die op dinsdagochtend worden gesloten (de gratis en budget trouwceremonie) zijn in het Stadskantoor. Zie ook de pagina Trouwceremonie.