Route naar het stadskantoor

De publieke dienstverlening, zoals het aanvragen van een rijbewijs of paspoort, is te vinden in het Stadskantoor. Komt u uw zaken met de gemeente regelen, zoals een paspoort of de geboorte-aangifte van een kind? Hebt u een afspraak bij de balie van de gemeente? Dan moet u bij het Stadskantoor zijn.

Het Stadskantoor, het kantoor van de gemeente Leiden, zit in gebouw LEVEL. Dat is het grote, moderne gebouw naast station Leiden Centraal, aan de kant van het LUMC.
Ons bezoekadres is: Bargelaan 190, 2333 CW Leiden.

Voor veel zaken moet u een afspraak maken. Dit doet u op de pagina’s waar onze producten staan.

Routebeschrijving

Route naar het Stadskantoor.
Routes naar het Stadskantoor en de twee fietsenstallingen voor bezoekers (kort en lang parkeren).
 • Komt u voor een bezoek korter dan 1 uur? Zet dan uw fiets dan in de buitenstalling, vlak naast het LEVEL-gebouw. Deze vindt u aan de korte kant van het gebouw, aan de kant van het LUMC. Zorg er wel voor dat u uw fiets NIET in de stalling van het LUMC zet.
  In de stalling is ook plek voor brommers en scooters.
  Loop daarna naar de hoofdingang (zie plattegrond).
 • Komt u voor een bezoek langer dan 1 uur? Zet dan uw fiets, brommer, of scooter in de stalling onder het LEVEL-gebouw (zie plattegrond). U neemt dezelfde trap weer naar buiten en loopt naar de hoofdingang van het Stadskantoor.

Belangrijk: in de omgeving van het stationsgebied geldt ‘fiets fout, fiets weg’. Fietsen, brommers en scooters die niet in een stalling staan, worden weggehaald.

 • Loop door station Leiden Centraal naar de uitgang aan de kant van het LUMC. U hebt daarvoor een OV-chipkaart nodig.
 • Als u uit het station komt, ziet u gebouw LEVEL meteen links.
 • Neem de ingang aan uw linkerhand en loop rechtdoor, totdat u bij de gemeente Leiden komt.

Vanuit het centrum zijn er drie looproutes.

Via het station

 • Loop door het station naar de uitgang aan de kant van het LUMC.
 • Als u uit het station komt, ziet u gebouw LEVEL meteen links.
 • Neem de ingang aan uw linkerhand en loop rechtdoor, totdat u bij de gemeente Leiden komt.

Om door de poortjes op station Leiden Centraal te kunnen, zijn er verschillende mogelijkheden.

Hebt u een OV-chipkaart?

Met voldoende saldo op uw kaart (€ 10 of € 20, afhankelijk van of u wel of geen abonnement hebt) kunt u door de poortjes. Als u binnen 60 minuten in- en uitcheckt, betaalt u niets. Dit geldt ook voor de NS-Business Card of als je in- en uitcheckt met je betaalpas.

Te weinig saldo op uw kaart? Dan kunt u bij een NS-kaartautomaat gratis een eenmalig ‘passageproduct’ op uw kaart laden. Met dit product kunt u op de dag waarop u het product op de kaart hebt gezet 60 minuten in en uit het station lopen.

Geen OV-chipkaart?

Kijk op de website van de NS of u een ‘passagepas’ voor omwonenden aan kunt vragen. Of dat kan, hangt af van hoe dicht u bij het station woont.

Via de Joop Walenkamptunnel

 • Als u de tunnel uit komt, ziet u gebouw LEVEL rechts.
 • Neem de hoofdingang (zie plattegrond).

Via de Rijnsburgerwegtunnel

 • Als u de tunnel uit komt, gaat u linksaf naar de Bargelaan.
 • Loop rechtdoor, totdat u links station Leiden Centraal ziet. Direct daarna ziet u gebouw LEVEL.
 • Neem de hoofdingang (zie plattegrond).

De dichtstbijzijnde parkeergarage is die van LEVEL. Dit is betaald parkeren. Kijk voor meer informatie, onder andere over parkeerkosten, op Parking Centrum LEVEL Leiden.

Door de ruime ingang met draaideur kon iedereen het gebouw Level en dus het Stadskantoor in (zie ingang op plattegrond). Als u uit de achterkant van het station komt (Ramses Shaffyplein/Bargelaan) en links naar gebouw LEVEL gaat, is dit de ingang die u het eerste tegenkomt. Helaas is de draaideur al een tijd kapot. De eigenaar van gebouw Level heeft de draaideur vervangen door een nooddeur, die niet voor iedereen makkelijk te openen is. Onze excuses voor de overlast.

In het gebouw zijn toiletten die ook gebruikt kunnen worden door mensen die een rolstoel, rollator of scootmobiel gebruiken. Hier kunnen ook baby’s worden verschoond.

In de LEVEL-parkeergarage zijn parkeerplaatsen voor mensen die een gehandicaptenparkeerkaart hebben. Lift B is ook geschikt voor bijvoorbeeld mensen die een rolstoel gebruiken. Hier zijn drempelhulpen bij de te hoge drempels aangelegd en u hoeft alleen maar de deurkruk naar beneden te duwen om de deur te openen. De rest doet de deur vanzelf. Dit is betaald parkeren.