Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Koninklijke onderscheiding voor Maarten Feteris, president van de Hoge Raad

Prof. dr. M.W.C. (Maarten) Feteris, president van de Hoge Raad der Nederlanden, is op donderdag 29 oktober, tijdens een speciale zitting van de Hoge Raad benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Feteris kreeg de hoge koninklijke onderscheiding uit handen van minister Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, ter gelegenheid van zijn afscheid op 1 november a.s. als president van de Hoge Raad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

WHO KNOWS is het overkoepelende thema van Leiden European City of Science 2022 ; visie bekend gemaakt tijdens succesvolle livestream

Tijdens een succesvolle livestream met ruim 470 deelnemers is het overkoepelende thema bekend gemaakt van Leiden European City of Science 2022: Who Knows. Want wie heeft tegenwoordig de wijsheid in pacht? Wie bepaalt wat waar is? En wie weet hoe de toekomst eruitziet? In 2022 is Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Nieuw fietsbeleid biedt de fietser meer ruimte, comfort en veiligheid

Leiden is een echte fietsstad. Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is dus een belangrijk vervoersmiddel in onze compacte stad. De gemeente Leiden stimuleert schone vervoersvormen die zuinig omgaan met ruimte, want die dragen bij aan een leefbare, duurzame en bereikbare stad. Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk, veilig en comfortabel mogelijk maken.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leiden viert 75-jaar Verenigde Naties, Koornbeurs kleurt blauw

Op zaterdag 24 oktober wordt de Koornbeurs aangelicht in de kleur blauw. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de viering van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. In de hele wereld worden gebouwen, standbeelden, vliegvelden en andere herkenningspunten blauw verlicht: de kleur van de VN.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Wie verdient een Jeugdlintje?

Kent u iemand die een Leids Jeugdlintje verdient? De gemeente Leiden is op zoek naar jongens en meisjes die zich inzetten voor anderen in de stad. Zeker in deze tijden van corona, is het belangrijk om oog te houden voor jongeren die klaarstaan om anderen te helpen. Aanmeldingen kunnen nog tot en met 21 oktober online worden ingediend.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Koornbeurs aangelicht in regenboogkleuren

Op zondag 11 oktober werd de Koornbeurs ter gelegenheid van de internationale Coming Out Day voor het eerst aangelicht in de kleuren van de regenboogvlag.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leidse begroting 2021 aangeboden aan gemeenteraad

In de programmabegroting 2021-2024 kiest het college voor behoedzaamheid en herstel. De coronacrisis heeft een flinke deuk geslagen in onze samenleving. Leiden toont zich weerbaar en veerkrachtig, dat is een fundament om op door te bouwen. Met deze programmabegroting houdt Leiden koers richting een groene, sociale en ondernemende stad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Het Circulaire Paviljoen geopend als inspirerend voorbeeld voor een duurzame stad

Op maandag 28 september openden de Leidse wethouders Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) en Yvonne van Delft (Economie) het Circulaire Paviljoen; de nieuwe hotspot van de Duurzaamste Kilometer van Nederland (DZKM) op de locatie The Field, nabij het station in Leiden. Ook werd in het kader van het ‘Jaar van het Dak’ het meest biodiverse dak van Leiden onthuld.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Een volgende stap in de gezamenlijke, regionale bedrijfsvoering

Het bestuur van Servicepunt71 heeft de vier deelnemende gemeenten, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude geadviseerd de regionale samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering een andere vorm te geven. Het bestuur adviseert de gezamenlijke bedrijfsvoering onder te brengen bij de gemeente Leiden.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente Leiden start 3 oktober campagne ‘Leidens Ontzet vierrren we klein maar fijn’

De gemeente Leiden start vandaag met de campagne ‘Leidens Ontzet vierrren we klein maar fijn’. Door het coronavirus kunnen er dit jaar op 2 en 3 oktober in Leiden helaas geen openbare feestelijkheden in de stad georganiseerd worden. Zo is er geen kermis en geen warenmarkt en organiseert de horeca geen speciale 2 en 3 oktober-activiteiten.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten