Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Nieuw Stadskantoor weer stap dichterbij

Vanaf volgend jaar gaat de gemeente Leiden alle publieke diensten (burgerlijke stand, paspoorten, vergunningen etc.) aanbieden op het Stadskantoor. Hiervoor wordt LEVEL, vlak bij het centraal station, geschikt gemaakt. In het gebouw worden een deel van de begane grond en de vier verdiepingen erboven onder handen genomen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Peen en Ui draag stokje over aan bewoners

De 'speciale buren' namen afscheid bij het Nico van der Horstpark en gaven het stokje over aan de bewoners. Het Nico van der Horstpark bestaat uit 100 woningen en biedt sinds april 2018 een thuis aan een mix aan bewoners, waaronder mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Start bouw bruggen Singelpark

Aannemer Dura Vermeer start in september met de bouw van de Singelparkbruggen. Door de aanleg van zes voetgangersbruggen ontstaat een logische, aaneengesloten wandelroute van ruim 6 kilometer langs de singels.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Geboortehuis van Rembrandt virtueel nagebouwd #Leiden

Leiden, de stad waar Rembrandt geboren is. Waar de 17de-eeuwse stad veelal in tact bleef… behalve de plek waar Rembrandt in 1606 voor het eerst het licht zag. Het Rembrandtjaar is de aanleiding om zijn geboortehuis en woonomgeving virtueel na te bouwen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Nieuwe terrasregels

Minder regels voor ondernemers en meer ruimte om te ondernemen. Dat is één van de ambities uit het Leidse beleidsakkoord.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten