Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Markt op de Beestenmarkt en Lammermarkt in ieder geval tot 1 september

De markt zal tot minstens 1 september gehouden worden op de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besproken met de marktcommissie. De markt keert na bestrijding van het virus weer terug keert naar haar oude locatie.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente stelt voorwaarden voor extra ruimte voor terrassen vast

Met ingang van 1 juni 12:00 uur kunnen terrassen weer open. Dat maakte de Rijksoverheid gisteravond bekend. Het college heeft op basis van de wensen van de horeca een voorstel gemaakt dat met KHN Leiden is besproken. Volgende week wordt hierover een formeel besluit genomen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

De Leidse zwembaden gaan weer (beperkt) open

Vorige week kondigde de overheid een versoepeling van de coronamaatregelen aan. Er is veel overleg geweest over hoe we de zwembaden in Leiden op een zo verantwoord mogelijke manier kunnen openen en ook de veiligheid van bezoekers en medewerkers kunnen waarborgen. Besloten is dat de zwembad De Zijl en zwembad De Vliet met ingang van maandag 18 mei weer beperkt open gaan.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Haalbaarheidsfase Energiepark definitief van start

Het college van burgemeester & wethouders heeft een definitief besluit genomen over de combinatie van samenwerkingspartners op het Energiepark. De gemeente Leiden start nu de haalbaarheidsfase van de gebiedsontwikkeling Energiepark en de verkenning en samenwerking tussen partijen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leids onderwijs werkt aan eigen innovatieplannen

In Leiden vernieuwen en verbeteren onderwijsprofessionals zelf het onderwijs met behulp van de subsidie Onderwijsinnovatie. Voor de vierde keer kon iedereen, van student tot docent, bij de gemeente verbeterplannen voor het Leidse onderwijs indienen. Deze ronde krijgen 20 plannen geld.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leiden één van de tien BiodiverCities in Europa

Leiden is geselecteerd als één van de tien steden voor het Europese project BiodiverCities. Het project heeft als doel om de leefbaarheid in de steden te verbeteren, onder andere door de ontwikkeling van een groene infrastructuur en het verbeteren van de biodiversiteit.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Fase 2 Singelpark van start

Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over de invulling van fase 2 Singelpark. De behaalde resultaten van Singelpark fase 1 en de nieuwe stappen die de gemeente van plan is te gaan zetten, zijn gebundeld in een brief aan de gemeenteraad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Markt op Lammermarkt en Beestenmarkt

De gemeente Leiden en de marktcommissie hebben vandaag overleg gehad over de alternatieve plek voor de woensdagmarkt. Afgesproken is dat woensdag 29 april de markt plaatsvindt op de Lammermarkt en de Beestenmarkt. Als de markt die dag goed en veilig verloopt, zal de woensdagmarkt ook de komende weken op deze plek doorgaan en zal mogelijk ook de zaterdagmarkt op de Lammermarkt en Beestenmarkt georganiseerd kunnen worden.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Lintjesregen 2020

Op vrijdag 24 april 2020, aan de vooravond van Koningsdag op 27 april, heeft burgemeester Henri Lenferink op feestelijke wijze bekendgemaakt welke Leidenaren een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten