Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeester en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Leidse Bruidsparenmiddag

Op maandag 22 mei ontvangt burgemeester Lenferink, bijgestaan door de overige leden van het college, Leidse bruidsparen in de Hooglandse kerk voor een feestelijke lunch tijdens de jaarlijkse bruidsparenmiddag.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Hoge Mors klaar voor de toekomst

In een groot deel van de Hoge Mors wordt de vernieuwing van het riool gecombineerd met de aanleg van een groene, duurzame en verkeersveilige inrichting. In navolging van het Uitvoeringsbesluit voor fase 1 van dit project, dat eind 2021 werd genomen, heeft het college van burgemeester en wethouders het Uitvoeringsbesluit duurzame wijkvernieuwing Hoge Mors fase 2 en 3 vastgesteld.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leids Isolatieoffensief: het begint met besparen

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het Leids Isolatieoffensief vastgesteld, waarmee de gemeente het isoleren van woningen wil versnellen. In dit plan staat hoe de gemeente verschillende groepen informeert en activeert bij het isoleren van hun woningen en welke bewoners extra ondersteuning krijgen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Robin Heikens Verhuur nieuwe marktkramenzetter Leidse zaterdagmarkt

Robin Heikens Verhuur uit Delft zal de komende twaalf maanden de zaterdagmarkt in de Leidse binnenstad opbouwen. Dat heeft Heikens vandaag met de gemeente Leiden afgesproken. De afgelopen weken heeft Robin Heikens Verhuur de zaterdagmarkt al opgebouwd.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Eerste mbo-studenten doen mee aan introductieweek EL CID

In studentenstad Leiden staat de introductieweek voor studenten, de EL CID, dit jaar ook open voor mbo-studenten. In de pilot voor aankomende zomer kunnen startende mbo-studenten meedoen aan een EL CID-dag op 17 augustus.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Subsidies 2023 voor een Vitale Binnenstad toegekend

Verschillende stadsinitiatieven krijgen elk jaar een financiële impuls vanuit de subsidieregeling Vitale Binnenstad. Doel van de subsidieregeling is om een impuls te geven aan activiteiten die bijdragen aan een vitale binnenstad. Bijvoorbeeld door het bevorderen van winkel-, horeca- en cultuurfuncties in de binnenstad of het stimuleren van vergroening van de binnenstad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten