Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Noodverordening Kooipark en omstreken

Sinds 17.00 uur vanavond heeft burgemeester Lenferink een noodverordening ingesteld voor het gebied rond het Kooipark. De noodverordening geldt tot 05.00 uur ’s ochtends.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Wintergames in Leiden - zwemonderwijzers helpen mee!

Werken en daarnaast nog lesgeven, het is voor veel ouders al druk genoeg. Bewegen of buiten spelen schiet er dan wel eens bij in. Incluzio en stichting SOL hebben daar iets voor bedacht: de WinterGames. Zwemonderwijzers van de gemeente Leiden, die nu even geen zwemles kunnen geven, doen mee met dit initiatief en geven nu leuke sportlessen voor kinderen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Nieuwe bomenverordening geeft klimaatadaptatie en biodiversiteit een impuls

Leiden heeft de ambitie om in 2050 een leefbare en duurzame stad te zijn. Om dit te kunnen bereiken is aandacht voor klimaatverandering en biodiversiteit van cruciaal belang. Bomen zijn hierbij belangrijke spelers en verdienen daarom bescherming. Om waardevolle bomen in Leiden beter te kunnen beschermen en bomen een meer effectieve bijdrage te laten leveren aan onze duurzaamheidsdoelen heeft het college van burgemeester en wethouder de nieuwe bomenverordening (officieel de verordening fysieke leefomgeving, onderdeel bomen) vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Subsidieregeling campagneactiviteiten referendum

Voor het organiseren van campagneactiviteiten rond het referendum over het raadsvoorstel inrichtingsvoorstel wijksportpark Roomburgerpark wordt subsidie ter beschikking gesteld.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Plannen verhuizing muziekschool

De Leidse Schouwburg aan de Oude Vest/Hazewindsteeg krijgt hoogstwaarschijnlijk uitbreiding met een Muziekschool. Muzieklessen, die nu worden gegeven in de Muziekschool aan het Rapenburg 22 en het Muziekhuis aan de Middelstegracht 123, gaan waarschijnlijk verhuizen naar een leegstaand schoolgebouw, dat deel uitmaakt van het Schouwburg-complex.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Start aanbesteding Indoor Sportcentrum

Op maandag 4 januari 2021 is de Europese aanbesteding voor het Indoor Sportcentrum gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf nu inschrijven via Tenderned.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Nieuwjaarsreceptie online op 4 januari 2021

Ondanks corona hoeft Leiden de gezelligheid en saamhorigheid van de traditionele nieuwjaarsreceptie niet te missen. Op maandag 4 januari van 19.30 - 20.45 uur zijn inwoners van Leiden welkom bij de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leids Stimuleringsfonds keert eerste bedragen uit

Een paar maanden na de start van het Leids Stimuleringsfonds krijgen drie initiatieven een bedrag toegekend. Van alle aanvragen die tot nu toe binnenkwamen voldoen zij aan de strenge eisen van het fonds. De beoordelingscommissie is zeer te spreken over de enorm uiteenlopende initiatieven en verwacht dat deze drie plannen bijdragen aan de vitaliteit van de stad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten