Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Jeugdkampioenen gezocht!

Voor de huldiging van de Leidse Jeugdkampioenen is de gemeente op zoek naar jonge Leidenaren die nationaal kampioen zijn geworden in hun tak van sport óf eremetaal hebben gewonnen op een EK of WK.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Ieder kind verdient een gezonde en kansrijke start

De zorg en ondersteuning in de eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor de gezondheid en kansen in de toekomst. Om de ondersteuning nog verder te verbeteren, gaat de gemeente een bredere samenwerking aan met mensen uit de praktijk.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leidse onderwijs werkt samen aan nog meer kwaliteit

Het Leidse onderwijs heeft afspraken gemaakt om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs voor kinderen en jongeren te vergroten. Het document met de afspraken heet de Leidse Educatieve Agenda 2019-2023 en werd op 20 november door de gemeente en onderwijsbesturen ondertekend.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeenten en bedrijfsleven in regio 071 presenteren strategie voor toekomstbestendige bedrijventerreinen

De regio wil een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven houden met voldoende en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Daar gaan de gemeenten en het bedrijfsleven in de 071-regio [1] zich de komende jaren sterk voor maken. Hun doelen zijn uitgewerkt in de concept ruimtelijke strategie Bedrijventerreinen 2020-2030 Ruimte voor bedrijven in de Economie071-gemeenten. Donderdag 21 november presenteerden voorzitter van Economie 071 Yvonne van Delft en voorzitter VNO-NCW Rijnland Martijn van Pelt de strategie. Die bevat de keuzes en afspraken om in de toekomst te blijven voorzien in de vraag naar bedrijventerrein.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente Leiden geeft opdracht verbouwing stadhuis aan Du Prie bouw & ontwikkeling

De aanbesteding voor de verbouwing van het stadhuis van Leiden is gewonnen door de Leidse aannemer Du Prie bouw & ontwikkeling. Op 8 oktober ondertekenden verantwoordelijk directeur Adrian Los van de gemeente Leiden en Martijn du Prie, directeur van Du Prie, de aannemingsovereenkomst. De werkzaamheden starten in januari 2020. De verwachting is dat het stadhuis na de zomer van 2021 weer zijn deuren opent.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente Leiden hijst regenboogvlag op 11 oktober

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom hangen gemeenten en het ministerie van OCW de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit te vieren. Ze doen dit op vrijdag 11 oktober, Coming Out dag. Ook de gemeente Leiden hangt de vlag uit.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten