Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeester en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Vernieuwd stadhuis Leiden weer in gebruik

Op 4 juli neemt de gemeente Leiden het stadhuis weer in gebruik. Sinds begin 2020 was het stadhuis gesloten voor een grote verbouwing voor de huisvesting van ambtenaren en bestuur.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Sluiting bedrijfspand Kenauweg

Op woensdag 29 juni 2022 is op bevel van burgemeester Lenferink een pand aan de Kenauweg te Leiden voor twee weken gesloten op grond van de Gemeentewet.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Subsidie Circulair Verwaarden wegens succes verlengd

De subsidie Circulair Verwaarden wordt vanwege het succes verlengd met één extra subsidieronde in het voorjaar van 2023. De subsidie biedt initiatiefnemers financiële mogelijkheden om hun circulaire innovatie een vliegende start te geven. Bewoners (organisaties), maatschappelijke organisaties en ondernemers (verenigingen) komen in aanmerking voor een bedrag tot € 15.000,-.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Veilig doorrijden op de Lammenschansweg

De Lammenschansweg, één van de drukste doorgaande wegen in Leiden, is aan een verbeterslag toe. Om ervoor te zorgen dat het gemotoriseerde verkeer in de toekomst kan blijven doorstromen en fietsers en voetgangers zich veilig kunnen blijven verplaatsen, wordt de Lammenschansweg op vele punten verbeterd. Hoe we verbeteringen kunnen doorvoeren, onderzoeken we samen met de stad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Sluiting bedrijfspand Herenstraat

Op bevel van de burgemeester Lenferink is 26 juni een bedrijfspand aan de Herenstraat gesloten voor twee weken. Dit besluit genomen omdat het bedrijfspand is beschoten en daarmee de openbare orde en veiligheid in de omgeving ernstig is verstoord.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Sluiting woning Haagweg

Op woensdag 22 juni 2022 is op last van burgemeester Lenferink een woning aan de Haagweg gesloten. De woning is voor zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten