Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Cornelis Joppensz beeldje voor Jan Oomen

Op maandag 2 augustus 2021 heeft locoburgemeester Ashley North het Cornelis Joppensz beeldje van de stad Leiden uitgereikt aan Jan Oomen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Park Matilo is officieel Werelderfgoed

Het World Heritage Committee van Unesco heeft de werelderfgoedstatus toegekend aan de Neder-Germaanse Limes. De Limes was 2000 jaar geleden de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Matilo, het Leidse archeologische rijksmonument, maakt deel uit van de Limes en is vanaf nu Unesco Werelderfgoed. De werelderfgoedstatus betekent internationale erkenning voor Park Matilo als onderdeel van uniek en onvervangbaar erfgoed.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

De Sleutels trekt zich terug uit partnerschap ontwikkeling Humanities Campus en compensatiewoningen

De Universiteit Leiden en de gemeente Leiden hebben kennisgenomen van het besluit van woningbouwvereniging De Sleutels om zich terug te trekken uit het partnerschap voor de ontwikkeling van de Humanities Campus en de bouw van compensatiewoningen voor de bewoners. De Sleutels geeft aan dit besluit te hebben genomen naar aanleiding van de uitkomst van een door hen gehouden draagvlakmeting onder de bewoners van de 58 huurwoningen van het Doelencomplex.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Koninklijke onderscheiding voor Frederik Zevenbergen

Op woensdag 14 juli 2021 heeft Frederik Zevenbergen uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning van Zuid-Holland, een koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten werd Frederik Zevenbergen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Havenplein wordt veilige, groene entree van de binnenstad

Het Havenplein in Leiden wordt verkeersveiliger, groener én daarmee een nog mooiere entree van onze historische binnenstad. Dinsdag 13 juli heeft het college van burgemeester en wethouders het uitvoeringsbesluit van het project Havenplein vastgesteld.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Vormgeving toekomstige Europaweg en Lammenschansplein ter inzage

In samenwerking met de gemeente heeft de provincie Zuid-Holland voor de N206 Europaweg en het Lammenschansplein, als onderdeel van de RijnlandRoute, het zogenoemde Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) opgesteld. Het EPvE beschrijft de vormgeving en inpassing van de weg. De conceptversie ligt vanaf vrijdag 16 juli tot en met donderdag 9 september ter inzage.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Omgevingsvisie Leiden 2040 is het kompas voor de toekomst van Leiden

Hoe willen we dat Leiden er in 2040 uitziet? Hoe zorgen we ervoor dat Leiden klaar is voor de toekomst? Welke keuzes maken we en waarom doen we dat? Dat staat in de nieuwste versie van de Omgevingsvisie Leiden 2040. Het college van burgemeester en wethouders heeft de nieuwste versie (1.1) van de Omgevingsvisie Leiden 2040 na inspraak vastgesteld en wordt nu aangeboden aan de gemeenteraad.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Houtkwartier krijgt nieuwe inrichting

Er gaat iets moois gebeuren in Houtkwartier-Oost. In de Mariënpoelstraat, Boerhaavelaan en Van Swietenstraat legt de gemeente een hemelwaterriool aan en gelijktijdig worden straten verkeersveiliger en groener ingericht.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Reageren op regels voor verhuur van woonruimte aan toeristen

Het college van burgemeester en wethouders wil het mogelijk maken dat eigenaren van woningen ook hun woonruimte aan toeristen kunnen gaan verhuren (bijvoorbeeld via Airbnb). Daarom ligt de beleidsnota ‘Toeristische verhuur van woonruimte Leiden 2021’ ter inzage.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten