Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeester en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

De Premier: natuurinclusief gebouw voegt woningen en groen toe aan Leiden

Op de hoek van de Vijf Meilaan en de Churchilllaan wil Van Rhijn Projectontwikkeling een gebouw van 70 meter hoog creëren met maximaal 350 woningen. Voor de ontwikkeling van deze locatie is een beeldkwaliteitsplan en een ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders geeft het beeldkwaliteitsplan en het ontwerp bestemmingsplan voor Vijf Meilaan 210 – De Premier vrij voor inzage.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Online bouwkaart toont Leidse woningbouwprojecten

De gemeente Leiden heeft alle huidige en toekomstige woningbouwprojecten bij elkaar gebracht op een online kaart. De kaart geeft aan waar er nieuwe woningen bij komen, hoeveel en in welke categorie. De kaart is te vinden op www.leiden.nl/woningbouw

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

34 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen

Het vuurwerkteam van de politie Leiden-Noord heeft donderdag 30 december 34 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk was opgeslagen in de berging van een woning in Leiden Noord.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Sluiting Fitnesscentrum L.K.V. De Spartaan Groenesteeg

Op donderdag 23 december 2021 is op last van burgemeester Lenferink het pand aan de Groenesteeg 107 te Leiden gesloten. Het pand, waarin Fitnesscentrum L.K.V. De Spartaan gevestigd is, blijft gesloten tot en met woensdag 16 februari 2022 en is gesloten vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leiden krijgt glasvezelnetwerk

Het college van burgemeester en wethouders ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Netwerk Exploitatiemaatschappij (NEM), een dochter van Koninklijke KPN NV, waarin de ambitie is vastgelegd om geheel Leiden van een open glasvezelnetwerk te voorzien. In januari 2022 wordt gestart met de aanleg in Leiden Noord en begin 2025 is de hele stad voorzien van een glasvezelnetwerk.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Spannende tijden voor initiatiefnemers Groeifondspropositie Zuidelijke Randstad

De samenwerkende partijen van het programma Mobiliteit en Verstedelijking (MoVe) hebben samen een aangescherpt voorstel ingediend bij het Nationale Groeifonds (NGF): 'Schaalsprong Metropolitaan OV en Verstedelijking Zuidelijke Randstad'. Het voorstel zet in op investeringen voor hoogfrequent vervoer op de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht. Verder wordt ingezet op versterking van de metro en RandstadRail, stations en het regionaal Hoogwaardig Openbaar Vervoer.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten