Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Op weg naar een circulair Leiden

We moeten toewerken naar gebruik en hergebruik van duurzame materialen. Daarom zet gemeente Leiden zich in om vanaf 2050 volledig circulair te zijn.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Student'en'Stad bekrachtigen samenwerking

Ook dit jaar werken studenten, gemeente Leiden en Leiden Marketing samen verder aan de verbinding tussen de studenten en de stad Leiden. De studenten, vertegenwoordigd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en de vijf grootste studentenverenigingen -Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus (MASCQ)- , wethouder Paul Dirkse en directeur Leiden Marketing, Martijn Bulthuis, ondertekenden gisteren het jaarplan.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Herdenking Holocaustslachtoffers met lichtkunstwerk

Leiden herdenkt de slachtoffers van de Holocaust met een lichtkunstwerk dat vanaf maandagavond 27 januari te zien zal zijn. Het markeert het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeente Leiden opent Stadskantoor

Vanaf vandaag kunnen alle publieke diensten - zoals burgerlijke stand, trouwen, paspoorten, rijbewijzen en vergunningen - geregeld worden op één centraal punt in de stad, het Stadskantoor.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Mobiliteit in Leiden: duurzaam, leefbaar en bereikbaar

In Leiden krijgt vervoer dat zuinig omgaat met ruimte en goed is voor de leefbaarheid, duurzaamheid én bereikbaarheid een hoofdrol. De gemeente wil fietsen, lopen en openbaar vervoer verder stimuleren. De auto blijft aanwezig in de stad maar minder prominent. Dit gaat niet vanzelf. Hier zijn scherpe keuzes voor nodig. Deze keuzes staan in de mobiliteitsnota 2020-2030 die het college op dinsdag 17 december heeft vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Home > Nieuws

Gemeente sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Leiden gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt vanaf nu meldingen over verdachte situaties of criminele activiteiten in Leiden die via het meldpunt worden gedaan.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Jeugdkampioenen gezocht!

Voor de huldiging van de Leidse Jeugdkampioenen is de gemeente op zoek naar jonge Leidenaren die nationaal kampioen zijn geworden in hun tak van sport óf eremetaal hebben gewonnen op een EK of WK.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Ieder kind verdient een gezonde en kansrijke start

De zorg en ondersteuning in de eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor de gezondheid en kansen in de toekomst. Om de ondersteuning nog verder te verbeteren, gaat de gemeente een bredere samenwerking aan met mensen uit de praktijk.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten