Samen aan de Slag

Samen met bewoners de buurt aantrekkelijker maken. Dat is het doel van project Samen aan de Slag. Doe ook mee!

Geveltuintjes en boomspiegels

Een geveltuin is een stukje groen tegen de gevel van uw huis. Een boomspiegel is het stukje grond rondom een boom. Deze grond kan mooi worden opgevuld met planten. Extra groen ziet er niet alleen fleurig uit. Het helpt ook om hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte op te vangen. U kunt zelf de planten en bloemen kiezen (zie ook de folder Geveltuinen & boomspiegels (pdf, 2,28 mb)).

Vergroent u uw straat samen met een aantal buren? Dat is sowieso gezellig, maar u ontvangt dan ook allemaal van ons een plantpakket om daarmee een groene start te maken.

Een buurt(moes)tuin

Een buurt(moes)tuin is een tuin van de buurt in openbaar groen, waar buurtbewoners samen tuinieren. Samen tuinieren is gezellig en ontspannend. De gemeente wil daarom tuinieren in de stad aanmoedigen en initiatieven ondersteunen.

Zwerfvuilacties

Een opschoondag met de buurt? Een middagje vuil prikken met een groep van de basisschool? Of een zwerfafvalgroep starten in de wijk? De gemeente levert materiaal aan (grijpers en ringen voor vuilniszakken) die u eventueel ook voor langere tijd in bruikleen kunt krijgen.

Ondergrondse container adopteren

Het is mogelijk om een ondergrondse container te adopteren. Zo helpt u mee met het schoonhouden van de plek rond deze container. U krijgt een speciale sleutel en uitleg wat u kunt doen bij storingen.

Meer informatie of contact

Meer informatie of contact over een Samen aan de Slag idee/project? Een superleuk idee om ergens iets te vergroenen? Stuur een e-mail naar aandeslag@leiden.nl of bel 14 071.