Hulp voor ex-toeslagpartners toeslagenaffaire

Bent u ex-toeslagpartner van een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag? Sinds juli 2023 is er een regeling voor ex-toeslagpartners als de aanvrager van de kinderopvangtoeslag gedupeerde is. Als u bekend bent bij de belastingdienst ontvangt u een brief om u aan te melden voor deze regeling.

Hebt u in januari 2024 nog geen brief ontvangen? Dan kunt sinds eind januari op de website herstel.toeslagen.nl kijken wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor deze regeling.

Wat is de ex-toeslagpartner-regeling?

De ex-toeslagpartner-regeling bestaat uit:

  • Een compensatiebedrag van € 10.000
  • Brede ondersteuning van de gemeente
  • Hulp bij uw schulden
  • Hulp bij schade

Op de website van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen kunt u meer lezen over de regeling. Ook kunt u controleren of u voor de regeling in aanmerking komt.

Brede ondersteuning

De gemeente ondersteunt ex-toeslagpartners die getroffen zijn door de toeslagenaffaire. U kunt hulp van ons krijgen nadat u de brief van de belastingdienst hebt ontvangen.

U kunt van ons hulp krijgen bij bijvoorbeeld:

Geldzaken

Hebt u geldproblemen of schulden? Dan kunnen we u hierbij helpen. Dit doen we door we door samen met u uw financiën op orde te krijgen. Of, als u schulden hebt, te kijken naar welke oplossingen daarvoor zijn.

Gezondheidsproblemen

Hebt u lichamelijke of psychische klachten? Of hebt u stress door de toeslagenaffaire? Dan kunnen we met u praten over alles wat u hebt meegemaakt. Of bekijken we met u welke hulp hiervoor nodig is.

Ondersteuning in uw gezin

Zijn er spanningen in uw gezin? Of wilt u ondersteuning bij de opvoeding? We kunnen met u onderzoeken welke hulp u nodig hebt. 

Andere hulp

Wilt u andere hulp? We kunnen u helpen om uit te zoeken wat het beste bij u past. Als het nodig is kunnen we andere hulpverlening inschakelen.

Contact

Meldt u zich dan bij ons nadat u de brief van de belastingdienst hebt ontvangen. U kunt bellen met 14 071 (keuzenummer 1). U kunt ook een e-mail sturen aan toeslagenaffaire@leiden.nl Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.