7/9/20 Woensdagmarkt naar de oude locatie rond de Nieuwe Rijn

Vanaf woensdag 9 september keert de woensdagmarkt voorlopig terug naar haar oude locatie rond de Nieuwe Rijn. De markt bestaat uit voedingsmiddelen en niet-voedingsmiddelen. De zaterdagmarkt blijft ten minste tot 1 november 2020 op haar huidige locatie rond de Lammermarkt en de Beestenmarkt.

De gemeente vindt het belangrijk dat Leiden een mooie markt in het centrum heeft. Afstand houden in de openbare ruimte zal nog langere tijd de norm zijn. De gemeente wil daarom kijken naar de mogelijkheden om de woensdagmarkt weer te laten plaatsvinden in het centrum. De woensdagmarkt heeft namelijk relatief meer ruimte dan de zaterdagmarkt en wordt minder druk bezocht. Het succes van de markt hangt mede af van de marktkooplieden en bezoekers. De gemeente doet dan ook een beroep op ieders verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we voldoende afstand van elkaar houden zodat de woensdagmarkt in het centrum kan blijven.