22/9 Verbod op gezelschappen groter dan 50 personen en verplichte meldplicht voor bijeenkomsten van een groep met meer dan 50 personen

Vanaf 20 september 18.00 uur geldt er in Leiden (en in de rest van Veiligheidsregio Hollands Midden) een verbod op gezelschappen van meer dan 50 personen. Daarnaast geldt een meldplicht voor organisatoren die samenkomsten organiseren voor meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijeenkomsten die zowel binnen als buiten plaatsvinden. De melding doet u uiterlijk 48 uur van tevoren.

Niet meer toegestaan

Bijeenkomsten van gezelschappen van meer dan 50 personen, bijvoorbeeld: bruiloften, verjaardagsfeesten, activiteiten van een vriendengroep, sportteam of studentengezelschap zijn niet toegestaan.

Voor wat en wie is de meldplicht?

De meldplicht geldt voor alle samenkomsten buiten uw woning, waar meer dan 50 personen aanwezig zijn. Personeel hoeft u niet mee te rekenen. Het maakt daarbij niet uit waar deze samenkomsten plaatsvinden, buiten of binnen. Voor alle typen locaties geldt een meldplicht. Voor een samenkomst binnen geldt het maximum van 50 personen per zelfstandige ruimte in een gebouw. Mits zij 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden.

Bij het melden van een samenkomst benoemt de organisator van de samenkomst een toezichthouder of coronacoach. Deze persoon ziet toe op de naleving van de coronamaatregelen en is tijdens de bijeenkomst aanspreekpunt namens de organisatie.

Lees de toelichting en gebruik het meldingformulier gemeente Leiden op de website van Veiligheidsregio Hollands Midden: https://www.vrhm.nl/

Meer informatie

Zie de uitklapvensters onder 'Aangescherpte maatregelen Leiden' op de pagina: Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus.