16/3/20 - Scholen, horeca, sportverenigingen sluit..." op pagina

16/3/20 – Scholen, horeca, sportverenigingen sluiten, verklaring burgemeester

Het kabinet heeft op zondag 15 maart bekend gemaakt dat de scholen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangcentra, horeca en sportverenigingen sluiten tot en met maandag 6 april om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen.

Verklaring burgemeester Henri Lenferink: “De impact van de nieuwe maatregelen op onze samenleving is groot. Kinderen gaan de komende drie weken niet naar school, horecaondernemers en fitnessclubs moeten de deuren sluiten - en bovendien wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden. De maatregelen raken iedereen in Leiden. Laten we goed naar elkaar omkijken. Ouderen of kwetsbare buren kunnen uw hulp nodig hebben.
Alle horeca en bijvoorbeeld sport- en fitnessclubs zijn sinds gisteren gesloten.
Hoe ingrijpend alle maatregelen ook zijn, probeer het hoofd koel te houden. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, politie of openbaar vervoer. De winkels zorgen voor voldoende bevoorrading, dus hamsteren is niet nodig. Laten we ook er voor zorgen dat er voor iedereen voldoende producten in de winkels beschikbaar blijven.
We maken met elkaar een bijzondere periode door die impact heeft op het leven van iedereen. Ook de komende weken zullen voor iedereen onwerkelijk en misschien spannend zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit met elkaar aan kunnen.
U heeft ongetwijfeld allerlei praktische vragen. RIVM, GGD, de scholen en de gemeente doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren. Via deze websites kunt u veel antwoorden vinden.”