13/5/20 Kinderboerderij Merenwijk weer open

Woensdag 13 mei gaat de Kinderboerderij Merenwijk weer open. Er gelden aangepaste spelregels voor bezoekers op het terrein. Zo mag er per gezin maximaal één volwassene mee en volgt iedereen de looproute. De stallen, het bezoekerscentrum en toilet zijn gesloten, maar gelukkig blijft er voldoende te zien en beleven voor jong en oud.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld en kinderen weer naar de speeltuin en hun buitensportvereniging kunnen, is het een goed moment voor Kinderboerderij Merenwijk om ook weer open te gaan. De afgelopen dagen zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd op het terrein. Bovendien gelden duidelijke spelregels om de gezondheid van de bezoekers en de medewerkers te garanderen.

Aanpassingen in coronatijd

Om het bezoek aan de kinderboerderij zo gezond en ontspannen te laten verlopen, is een aantal dingen aangepast. Er mogen maximaal 100 bezoekers tegelijk op het terrein zijn. Die komen allemaal via de hoofdingang en verlaten het terrein via de uitgang aan de parkzijde. Alle andere ingangen zijn afgesloten. De openingstijden zijn ook aangepast: van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.30 uur.

Spelregels 

Per gezin mag maximaal één volwassene mee. Iedereen volgt de pijlen die de looprichting aangeven. Onderweg zijn pit-stops gemaakt waar bezoekers de dieren kunnen bekijken. Aaien en voeren is niet toegestaan. Kinderen onder de 12 jaar kunnen ook in de speeltuin spelen, maar iedereen ouder dan 12 jaar mag daar niet komen. Verder gelden natuurlijk ook op de kinderboerderij de algemene regels: kom alleen als je gezond bent, hou minimaal 1,5 meter afstand en hoest of nies in je elleboog.