12/3/20 - Extra landelijke maatregelen, gevolgen dienstverlening gemeente

Het kabinet heeft op donderdag 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Dit heeft grote consequenties voor iedereen, maar ze zijn noodzakelijk. De gemeente Leiden roept dan ook iedereen op om zich hieraan te houden.

De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het nieuwe coronavirus, die in ieder geval gelden tot en met 31 maart, hebben ook effect op de dienstverlening van de gemeente Leiden.

Heeft u een afspraak bij de balies van de gemeente?

De maatregelen van de regering betekenen dat we vanaf vrijdag 13 maart alleen de afspraken aan de balies van burgerzaken bij de gemeente behandelen die niet kunnen wachten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om: geboorteaangifte en aangifte overlijden. Als uw afspraak niet door gaat, dan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak af te zeggen. U wordt benaderd en hoeft ons niet te bellen.

Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? En heeft u een afspraak bij de gemeente, dan verzoeken wij u vriendelijk om later een nieuwe afspraak te maken.

Vooralsnog gaat de overige dienstverlening van de gemeente Leiden door. Houd u er wel rekening mee dat het langer kan duren.

• Heeft u een vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
  • Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd u er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

Als er veranderingen optreden, dan laten we dat hier op de website weten.

We hopen op uw begrip.