11/4/20 - Paasweekend en corona

Burgemeester Lenferink heeft een bericht voor u: “Pasen is bij uitstek het weekend om eropuit te trekken. Om tijd door te brengen met familie of vrienden, de eerste keer van het jaar om uit varen te gaan of om te funshoppen bij de bouwmarkt of meubelboulevard. Dit jaar moeten we dat allemaal anders doen. Corona krijgen we alleen onder controle als we met elkaar de schouders eronder zetten.

Blijf daarom zoveel mogelijk thuis, vermijd drukke plekken en onderneem geen activiteiten in groepsverband.

• Vier Pasen daarom dit jaar enkel met je eigen gezin of huisgenoten. Nodig hooguit 3 personen uit, maar houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Vermijd deze Pasen drukke regionale plekken. Blijf daarom weg uit de bollenregio, van de stranden en uit de duinen. Deze locaties worden nauwlettend in de gaten gehouden en wanneer er knelpunten ontstaan zal hierop worden ingegrepen.
  • Ook motortochten of fietstochten zijn dit jaar geen goed idee. Grote groepen zorgen voor knelpunten op de krappere lokale wegen, de dijkweggetjes of bij de pontjes. Dit zorgt voor grote druk op de al beperkte ruimte. Blijf daarom dit jaar thuis.
  • Wil je gaan varen? Dan gelden dezelfde regels als thuis. Beperk het contact met anderen dan je eigen gezin en houd waar mogelijk afstand. Zoek daarbij de drukte niet op. Geef elkaar de ruimte op de smalle steigers en vermijd de grachten of smalle wateren.
  • Pasen staat ook bekend om bezoeken aan meubel boulevards, tuincentra en bouwmarkten. Deze winkels zijn gewoon open, maar voeren deurbeleid en hanteren een maximaal aantal bezoekers. Ga daarom zoveel mogelijk alleen en keer om als het te druk is.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Deze maatregelen vragen veel aanpassing van iedereen en beperken ons in onze jaarlijkse tradities. Zeker met Pasen. Maar door ons met elkaar in te blijven zetten zorgen we dat we deze crisis zo snel en gezond mogelijk te boven komen.”