Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

Op deze pagina staat informatie over de coronamaatregelen die specifiek is voor Leiden of voor onze gemeentelijke dienstverlening. Informatie over de coronamaatregelen die specifiek is voor Leiden vindt u zoveel mogelijk op de pagina over het onderwerp zelf. Wat wel en niet mogelijk is op het Leidse water, kunt u bijvoorbeeld vinden op de pagina ‘Varen in Leiden’. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, kijk dan bij de informatie van de Rijksoverheid:

Bekijk ook de poster van de Rijksoverheid (pdf, 1,01 mb) om te zien wat er wanneer weer kan, als het coronavirus onder controle blijft.

Lees de uitleg van de nieuwe regels vanaf 1 juli in eenvoudige taal.

Afspraken, openingstijden en (online) dienstverlening gemeente

Markten, winkels, horeca

Naleven van de regels en handhaving

Overige vragen

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.