Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus hebben ook effect op de dienstverlening van de gemeente Leiden.
Hieronder vindt u antwoorden op vragen die inwoners, bedrijven en instellingen aan de gemeente Leiden stellen.
We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Afspraken, openingstijden en (online) dienstverlening gemeente

Hulp aanbieden of krijgen

Kinderen

Ondernemers en zzp'ers

Bent u ondernemer of zzp’er? Kijk dan voor veelgestelde vragen op de pagina met informatie over de coronamaatregelen speciaal voor ondernemers.

Noodverordening

Markten en winkels

Studenten

Fietsenstallingen

Bijstandsuitkering

Overige vragen

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd u er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

Meer informatie over het coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus en bent u op zoek naar informatie? Op de website van De Rijksoverheid staat de laatst bekende informatie over het virus.
Ook leest u daar wat de klachten zijn bij een besmetting en wat u moet doen als u denkt dat u besmet bent of dat iemand in uw omgeving besmet is.

Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Het RIVM heeft een speciaal nummer geopend waar u vragen kunt stellen over het coronavirus: 0800-1351.

De gemeente heeft contact met de GGD Hollands Midden en de Veiligheidsregio Hollands Midden en als daar aanleiding toe is, geven we u een update.

 • 3/4/20 - Brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief gestuurd aan de gemeenteraad van Leiden met daarin de stand van zaken over de ontwikkelingen in Leiden en de impact van de coronamaatregelen op onze stad. Klik hieronder om de brief te kunnen lezen.

  Lees meer
 • 3/4/20 - Noodverordening verlengd t/m 28 april en extra maatregelen voor recreanten

  In aansluiting op de verlengde landelijke maatregelen heeft de veiligheidsregio Hollands Midden ook de noodverordening aangepast. Daarin is ook een belangrijke nieuwe maatregel voor recreanten opgenomen.

  Lees meer
 • 31/3/20 - Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

  De coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.

  Lees meer
 • 26/3/20 - Veiligheidsregio’s tekenen 3e noodverordening

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, burgemeester Lenferink, heeft vandaag de 3e noodverordening COVID-19 ondertekend. Met deze verordening wordt uitvoering gegeven aan de extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die...

  Lees meer
 • 23/3/20 - Aangescherpte landelijke maatregelen

  Het kabinet heeft vandaag de maatregelen in de aanpak van het coronavirus aangescherpt. Klik verder om de maatregelen te bekijken.

  Lees meer
 • 17/3/20 - Brief burgemeester Lenferink aan alle Leidenaren

  Beste Leidenaren, Het coronavirus heeft ook ons in Leiden in zijn greep. Er zijn mensen ziek. En sommigen zelfs zeer ernstig. Misschien een familielid of dierbare van u. We hopen met u op hun herstel. We maken ons ook allemaal ernstige zorgen om de gevolgen...

  Lees meer
 • 16/3/20 - Scholen, horeca, sportverenigingen sluit..." op pagina

  Vanaf 10 maart bericht de gemeente Leiden op deze website over het coronavirus. Klik verder om de oudere berichten te lezen.

  Lees meer
 • 14/3/2020 - Noodverordening Hollands Midden

  Noodverordening Hollands Midden: Niet meer dan honderd personen bij elkaar op één plek.

  Lees meer
 • 12/3/20 - Extra landelijke maatregelen, gevolgen dienstverlening gemeente

  Het kabinet heeft op donderdag 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen.

  Lees meer