Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

Op deze pagina staat algemene informatie over de coronamaatregelen die specifiek is voor Leiden of voor onze gemeentelijke dienstverlening. Zoekt u (meer) informatie over de Leidse situatie over een bepaald onderwerp, dan kunt u het best kijken op de pagina over het onderwerp zelf.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, kijk dan bij de informatie van de Rijksoverheid, de GGD of Veiligheidsregio Hollands Midden. Of bekijk de informatie over het coronavirus en de maatregelen in 13 verschillende talen (in begrijpelijke taal, ook in het Nederlands).

Afspraken, openingstijden en (online) dienstverlening gemeente

Markten

Naleven van de regels en handhaving

Hulp en ondersteuning

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071.

  • 27/12/21 Tijdelijk gedogen verruiming venstertijden Haarlemmerstraat en Breestraat i.v.m. lockdown

    Het college van burgemeester en wethouders heeft net als in de eerdere lockdowns besloten tijdelijk het laden en lossen in de Haarlemmerstraat en in de Breestraat op maandag tot en met zaterdag tussen 11:00 en 13:00 te gedogen.

    Lees meer
  • 18/12/21 - Verspreiding omikron vertragen: Nederland in lockdown

    Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikronvariant zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Deze verspreiding moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Het kabinet heeft besloten dat Nederland vanaf...

    Lees meer