Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

Op deze pagina staat algemene informatie over de coronamaatregelen die specifiek is voor Leiden of voor onze gemeentelijke dienstverlening. Zoekt u (meer) informatie over de Leidse situatie over een bepaald onderwerp, dan kunt u het best kijken op de pagina over het onderwerp zelf.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, kijk dan bij de informatie van de Rijksoverheid, de GGD of Veiligheidsregio Hollands Midden.

Afspraken, openingstijden en (online) dienstverlening gemeente

Markten

Naleven van de regels en handhaving

Hulp en ondersteuning

Andere vraag aan de gemeente?

Heeft u een andere vraag aan de gemeente? Neem dan contact op via het contactformulier.
Heeft u een dringende vraag, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 071. Houd er rekening mee dat u mogelijk langer dan gebruikelijk in de wacht staat.

  • 15/09/21 Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

    Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.

    Lees meer
  • 01/09/21 - Einde steunpakketten voor banen en economie

    Het kabinet stopt per 1 oktober met de algemene steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen...

    Lees meer