Vertrouwenspersonen Werk & Inkomen, Jeugd en Zorg

Woont u in Leiden en krijgt u ondersteuning vanuit het Jeugd & Gezinsteam, het Sociaal wijkteam of Werk & Inkomen? En heeft u een vraag over de dienstverlening van één van deze instanties? Of bent u niet tevreden over de samenwerking, of over de geleverde dienst?

Dan kunt u met uw vragen of klachten terecht bij één van de vertrouwenspersonen. Voor Leiden zijn dit Annemieke Kerst, Jet Tielenius Kruythoff en Sophie Vastenhout.

Zij werken vanuit een landelijke organisatie, het AKJ. Zij werken dus niet voor de gemeente of voor andere Leidse instanties en ze zijn onafhankelijk. Het AKJ biedt vertrouwenspersonen voor vertrouwenskwesties die te maken hebben met Zorg en Ondersteuning, Werk en Inkomen en Jeugdhulp.

Wat doen vertrouwenspersonen voor u?

  • De vertrouwenspersonen luisteren naar uw verhaal en geven antwoord op uw vragen.
  • Ze leggen uit hoe instanties en procedures werken.
  • Ze vertellen u wat uw rechten zijn.
  • Samen met u zoeken ze naar een oplossing voor uw probleem of klacht.
  • Ze helpen u om uw klachten bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door u te ondersteunen bij het schrijven van een klachtbrief. Of door mee te gaan naar een klachtgesprek.

Hoe kunt u met de vertrouwenspersonen contact opnemen?

  • U kunt op het spreekuur van de vertrouwenspersonen langskomen. Dat is elke maandag van 13.00 uur tot 15.00 uur in De Bakkerij, Oude Rijn 44 b/c in Leiden.
  • U kunt ook bellen naar 088 - 555 1000. Dat kan op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.
  • U kunt mailen naar wijz@akj.nl.
  • Of u kunt chatten met de vertrouwenspersonen. Dat kan via de chatbutton op www.akj.nl. Dat kan op maandag t/m donderdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. Het AKJ biedt niet alleen vertrouwenspersonen voor jeugdhulp. Ook voor vertrouwenskwesties die te maken hebben met Werk en Inkomen, Zorg en Ondersteuning kan AKJ ondersteuning bieden.

Alles nog eens nalezen?

De flyer van de vertrouwenspersonen kunt u hier downloaden. Het AKJ biedt vertrouwenspersonen voor vertrouwenskwesties die te maken hebben met Zorg en Ondersteuning, Werk en Inkomen en Jeugdhulp.

Logo contact

Ik wil graag contact.
Ik wil graag een melding doen.

Ik wil een voorziening aanvragen met / zonder DigiD.
Ik wil een voorziening verlengen met / zonder DigiD.

Afbeelding werk en inkomen

Ik heb een vraag over
werk en inkomen

Afbeelding jeugdhulp

Ik heb een vraag over
jeugdhulp