U parkeert uw fiets en bij terugkomst staat hij er niet meer. Misschien is de fiets gestolen. Het kan ook zijn dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd. Dit gebeurt als uw fiets:

  • langer dan de toegestane stallingstermijn op een plek staat; op een aantal locaties in de stad geldt een maximale fietsparkeertijd. Deze stallingstermijn staat aangegeven op de borden - in het Stationsgebied is dit maximaal twee weken;
  • in het Stationsgebied buiten de daarvoor aangewezen fietsenrekken is geplaatst;
  • vast gemaakt was aan een hek bij de tijdelijke stallingen op zaterdag op de locaties: Nieuwe Rijn/Steenschuur en Lange Mare/Haarlemmerstraat. Na 18.00 uur worden de tijdelijke stallingen weer weggehaald:
  • werkzaamheden belemmert;
  • een fietswrak is.

Fietsen die de gemeente Leiden uit het Stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsendepot (Willem Barentszstraat). Daar blijven ze 42 dagen staan. Als u denkt dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd, kunt u kijken op www.fffw-leiden.nl. Hier vindt u ook alle informatie over hoe u uw fiets kunt terugkrijgen.

Fietsen die vast gemaakt waren aan een hek bij de tijdelijke stallingen op zaterdag (locaties Nieuwe Rijn/Steenschuur en Lange Mare/Haarlemmerstraat) worden neergezet bij de afdeling Beheer aan de Kenauweg. Neem contact op met de gemeente Leiden via 14071 of www.leiden.nl/contact als u denkt dat hier uw fiets staat. Nota bene: neem het sleuteltje van het (hang)slot van uw fiets mee als u uw fiets komt ophalen.

Bent u het niet eens met het besluit dat de gemeente heeft genomen over het verwijderen van uw fiets? Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken. Met behulp van uw DigiD kunt u online een bezwaarschrift opstellen en direct verzenden.

Regelgeving omtrent Fiets Fout = Fiets Weg

APV 5.12 en 5.12 A zijn van toepassing op Fiets Fout = Fiets Weg.

Fiets stallen
Afbeelding van Tips voor verbetering
Flink Fietsen

Nieuws

Laatste nieuws
Deelfietsen

Fietsen tussen Leiden CS en Leiden Bio Science Park

vrijdag, 2 februari 2018

Wie de komende tijd naar Leiden Bio Science Park reist, kan...

Bekijk alle nieuwsberichten

Leiden Bereikbaar

Leiden Bereikbaar

Wat wordt er gedaan aan de bereikbaarheid van Leiden?

volg ons ook op

Facebook
Twitter
YouTube
Google+