Home /Publicaties /Stadskrant / Winterfotowedstrijd

Winnaar Winterfotowedstrijd gemeente Leiden bekend

Chiel Koolhaas en Martijn Kruit winnen fotowedstrijd gemeente Leiden 2017.

Ieder jaar houdt de gemeente Leiden een fotowedstrijd waarbij in twee categorieën kan worden meegedongen: ‘Leiden bij Nacht’ en ‘Winter’. Criteria voor de foto’s zijn o.a. een herkenbaar Leids stadsbeeld en een goede technische uitvoering. De jury koos uit de 221 ingezonden foto’s de prachtig verlichte Catharinabrug bij nacht van Martijn Kruit en de qua kleur en compositie fraai vastgelegde Hooglandse Kerkgracht in de winter van Chiel Koolhaas.

De eerste week 2018 verschijnt de winnende winterfoto op straat als grote uitnodigingsposter voor de openbare Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari. De foto van de Catharinabrug komt op de gemeentelijke kerstkaart te staan. Beide foto’s werden beloond met een cheque van E. 250,--.

Naast Stadsfotograaf Patricia Nauta als voorzitter bestond de jury dit jaar uit Koen van Engelen en Nina de Vrind van het gelijknamige Grafisch Ontwerpbureau en namens de gemeente Peter van Oosterhout (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Paul Laudy (wethouder Bouw en Openbare Ruimte).

In beide categorieën waren er nog verschillende andere finalisten en eervolle vermeldingen. Alle juryrapporten mét de bijbehorende foto’s zijn te vinden in dit document.

Foto: Chiel Koolhaas
Winnende winterfoto

Categorie Leiden bij Nachtlicht

Martijn Kruit, foto van de Catharinabrug

Foto: Martijn Kruit
Foto Catharinabrug