Nieuwsarchief Onderwijskansen

VVE Check in Leiden

dinsdag, 1 november 2016

Op bezoek in de Mors en Stevenshof


'Geef mij maar een boek'

Ieder kind zou de mooiste boeken uit de Nederlandse jeugdliteratuur moeten kunnen lezen. Daarom organiseren de plaatselijke boekhandels Silvester, Van Stockum, Kooyker, De Kler en Bruna in samenwerking met de boekhandelsactie ‘Geef mij maar een boek’ een actie waarmee kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in Leiden gratis een boek kunnen halen.

Lezen is leuk en belangrijk. Daarom krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8 van de Leidse basisscholen een voucher van hun juffrouw of meester, waarmee het boek 'Achtste groepers huilen niet’ van Jacques Vriens kan worden opgehaald bij de deelnemende boekenhandels. Als het start van de actie zal de wethouder Paul Dirkse (onderwijs) het eerste boek overhandigen. 

Achtste groepers huilen niet’ is niet zomaar een boek; het is de ‘jonge’ klassieker'. Het boek over opgroeien, kameraadschap en afscheid boeit al meer dan twintig jaar jonge lezers en is in 2011 verfilmd. Jacques Vriens zal op 24 februari O.B.S. De Stevenshof bezoeken om, onder andere, kinderen te vertellen hoe leuk en belangrijk lezen is. 

De actie 'Geef mij maar een boek' wordt in mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden.