Nieuweroord

De locatie Rijnsburgerweg 124 is toe aan vernieuwing. De locatie in Leiden ligt in de Vogelwijk tussen de Rijnsburgerweg, het Van Eijsingapark, het Bos van Bosman, de Blauwe Vogelweg en de Wassenaarseweg.
De Vogelwijk ligt op fietsafstand van de binnenstad en het Station Leiden Centraal, vlakbij het dorpscentrum van Oegstgeest, en dichtbij de A44.

Het prachtige landgoedpark ‘Bos van Bosman’ is een oorspronkelijk ontwerp van Leonard Springer en  opgenomen in de Leidse Ecologische Structuur. Op de huidige locatie van de voormalige ‘zusterflat’ kan o.a. een woningbouwontwikkeling plaatsvinden.

In 1998 heeft de gemeente de gronden van de Rijksuniversiteit met opstallen gekocht met als doel tijdelijke huisvesting van het COA, herontwikkeling van de locatie Nieuweroord en herstel van de verbinding tussen Nieuweroord en het bos van Bosman. 

De marktselectieprocedure voor een ontwikkelaar is afgerond. De winnaar van de marktselectieprocedure is ABC Vastgoed. Het plan van ABC Vastgoed voor Nieuweroord betreft 83 appartementen, waaronder 16 huurappartementen.

Contact

Gemeente Leiden

Servicepunt Bouwen en Wonen www.leiden.nl/contact

Binnenstad

Binnenstad

Wat wordt er gedaan om de binnenstad aantrekkelijker te maken?

Nieuwsbrief

Sinds december 2014 is er een digitale nieuwsbrief over Nieuweroord.