Uitnodiging ondernemersontbijt 19 april

28 maart 2024

Bent u als ondernemer gevestigd in Leiden of levert u producten en goederen in de binnenstad van Leiden? Dan is deze bijeenkomst bestemd voor u. Het maakt niet uit of u een eenmanszaak hebt of (werkt bij) een grote vestiging.

Plaats:                  De hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1, Leiden

Datum:                Vrijdag 19 april 2024

Tijdstip:               08.00 – 10.00 uur

Meld u aan

Kom op 19 april naar de ontbijtbijeenkomst en laat u inspireren en informeren. Er is volop ruimte om uw vragen te stellen. Aanmelden? Stuur een e-mail naar logistiekmakelaarzes@leiden.nl. En vermeld eventuele dieetwensen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 april 2024.

Programma in het kort

08.00 uur:                           Informatiemarkt, inloop en informeel ontbijt

08.30 uur:                           Hoe bereidt u zich voor op de zero-emissiezone? Wat zijn de oplossingen enfinancieringsmogelijkheden? Hoe pakken andere ondernemers dit aan?

09.30 uur:                           Einde programma

09.30 – 10.00 uur:           Napraten en netwerken

Meer informatie over het programma

Tijdens deze bijeenkomst draait het om inspiratie, informatie en interactie:

  • Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën) gaat in op de Leidse situatie en nut en noodzaak van de ZE-zone.
  • Henry Steenbergen, directeur Transport en Mobiliteit bij de Rabobank, vertelt over de manier waarop de Rabobank ondernemers kan ondersteunen bij de mobiliteitstransitie. Van inzicht in het brede perspectief tot een concrete financiering.
  • Leidse ondernemers, Jeroen Wienbelt van Burgy Bouwbedrijf en Benjamin Wegman van Brouwerij Pronck, vertellen hoe zij zich voorbereiden op de komst van de ZE-zone. De stappen die ze hebben gezet, de tegenvallers en de concrete oplossingen.
  • Michael van Wijngaarden, logistiek adviseur Zuid-Holland Bereikbaar, gaat nader in op de subsidiemogelijkheden en de concrete Leidse oplossingen.
  • Er is een informatiemarkt met oplossingen zoals hubs. De sprekers en medewerkers van de gemeente Leiden zijn ook na afloop van de bijeenkomst beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden.

Deze ondernemersbijeenkomst wordt georganiseerd door gemeente Leiden samen met Centrummanagement Leiden en Ondernemend Leiden en ondersteund door de convenantpartners Transport en Logistiek Nederland, Evofenedex, Techniek Nederland, VNO NCW Rijnland en Horeca Nederland afdeling Leiden.