Veilig ondernemen

De gemeente vindt het belangrijk dat u zich als ondernemer veilig voelt. Als er veiligheidsproblemen zijn of u ervaart een onveilig gevoel, dan is het belangrijk dat u dat meldt bij de politie, bij de gemeente of bij hulpverlenende instanties. Dan kunnen zij, samen met u, sneller en beter werken aan een betere situatie.

Contact met de politie

Voor spoed kunt u altijd de politie via 112 bellen. Is er geen acuut veiligheidsprobleem maar wilt u wel een melding doen bij de politie, bel dan met 0900-8844. U kunt ook via de website van de politie digitaal melding doen.

Bedrijfsoverval

Een overval kan materiele en psychische schade aanrichten. Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Waar goed wordt beveiligd laten overvallers zich niet zien. Als u eigenaar of beheerder bent, kunt u door een aantal maatregelen de veiligheid van uw onderneming vergroten.

Lees verder: overval

Brand

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken. Op de website van de brandweer leest u wat u kunt doen om de risico’s op brand te beperken.

Wat doet u om brand te voorkomen? Doe de test.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wordt toegekend aan een winkelgebied of bedrijventerrein als kan worden aangetoond dat het structureel schoner en veiliger is geworden. Samen beoordelen ondernemers, de gemeente, politie en brandweer hoe (on)veilig het gebied is en maken zij afspraken over eventuele verbeteringen. 

Lees meer: Keurmerk Veilig Ondernemen

Horeca

Op de horecaportal vindt u de producten en diensten die de gemeente Leiden aanbiedt op het gebied van horecavergunningen. Ook voor het laatste horecanieuws kunt u op deze pagina terecht.

Misdaad in kaart

Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

Lees verder: Misdaad in Kaart