Home /Over de stad / MijnOverheid

MijnOverheid

Steeds meer overheidsdiensten sluiten aan op MijnOverheid. Ook de gemeente Leiden is aangesloten op MijnOverheid. In december 2016 start de gemeente met het versturen van digitale post via de Mijnoverheid Berichtenbox. Denk hierbij aan post over het verlopen van uw identiteitsbewijs of uw paspoort. Op termijn versturen we nog meer documenten digitaal.

Uw account bij MijnOverheid nog niet geactiveerd?

Er verandert nu nog niets voor u. Post van de gemeente Leiden ontvangt u nog in uw brievenbus. De overheid streeft wel naar zoveel mogelijk gebruikers van MijnOverheid. Gemeente Leiden start in januari 2017 met het gebruik van MijnOverheid berichtenbox. Vanwege het gebruiksgemak voor u, de veiligheid, én vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Het is daarom handig uw account bij MijnOverheid snel te activeren. Zo heeft u altijd toegang tot uw berichten van de overheid en uw digitaal archief, informatie over persoonlijke gegevens die bij de overheid zijn vastgelegd en de status van lopende zaken.

Uw account op MijnOverheid activeren

U kunt uw account op www.mijnoverheid.nl in vier stappen activeren. U heeft hier alleen uw DigiD bij nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl/aanvragen.
Na activatie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox en kunt u uw persoonlijke gegevens en lopende zaken inzien.