Het Leidse Jeugdlintje 2016


Op vrijdag 18 november reikte wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) voor de zesde keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Ieder jaar worden de lintjes uitgereikt op of rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Dit jaar ontvingen zes jongeren in het Kinderrechtenhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

  • Anna Pennings heeft zich ingezet als Peer Tutor op het Da Vinci College Kagerstraat. Hierbij ondersteunde zij in haar eigen vrije tijd een onderbouwleerling in het vak wiskunde.
  • Brenda Ravensbergen werkt al een aantal jaren als vrijwilliger in Speeltuin Zuiderkwartier. Zij helpt met schoonmaken, activiteiten organiseren en zij helpt in het winkeltje.
  • Myron van den Boogerd, geeft twee keer in de week keeperstraining aan de keepers van de F en de E van V.V. Leiden.
  • Evelien Essing, Vera van der Geest en Zoë Vink van de Apolloschool hebben een inzamelingsactie op touw gezet voor Leidse vluchtelingen.

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden haar waardering uit voor deze jongeren en hoopt ze dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.