De Leidse helden van 2015

Groepsfoto Het Leidse Jeugdlintje 2015Groepsfoto Het Leidse Jeugdlintje 2015
Foto: buro JP

Op vrijdag 20 november werden ze alweer voor de vijfde keer uitgereikt: de Leidse Jeugdlintjes. Tien jongeren tussen de 6 en 17 jaar kregen uit handen van wethouder Roos van Gelderen een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

Feestelijke middag

De feestelijke bijeenkomst in het Kinderrechtenhuis werd geopend door Cees en Mieke van der Voort van de stichting Voort in Kenya. Zij vertelde over hun activiteiten in Kenia, waar zij ontwikkelingshulp aan lokale onderwijsprojecten bieden.

Daarna was het tijd om de genomineerden één voor één naar voren te roepen en ze in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen een medaille, een tas met de tekst ‘Ik ben een Leidse held’ erop gedrukt en een bos bloemen.

De helden van 2015

  • Anna Peeperkorn heeft taarten gebakken voor ouderen. Op de taarten stond een mooie boodschap. Ook  organiseert zij binnenkort een kookactiviteit voor allochtone vrouwen.
  • Dominique Gouwentak, Marit van Rijn en Joy Pronk organiseren en begeleiden al een aantal jaar, iedere maand, de mini-disco bij Speeltuinvereniging Stevenshof.
  • Evi , Isa en Sam Scholten hebben samen geld ingezameld voor KiKa (Kinderenkankervrij) en KWF Kankerbestrijding. Zij beklommen de Alpe d’Huez en deden mee aan de loop voor de kanjerketting. Ook organiseerden zij veel activiteiten op het schoolplein van de Lorentzschool.
  • Tjalle Swen heeft zijn 3 jarige neefje uit het water gered.
  • Diede Rozeboom geeft training aan de recreatiegroepen van Gymsport Leiden (Excelsior).
  • Akhrat Selevani zet zich in voor de VN kinderrechten om wereldwijd een eind te maken aan geweld tegen kinderen.

Waardering

Jongeren die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden haar waardering uit voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.