De Leidse helden van 2013

Groepsfoto Het Leidse Jeugdlintje 2013Groepsfoto Het Leidse Jeugdlintje 2013

Op vrijdag 22 november reikte wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) voor de derde keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Zeven jongeren tussen de 6 en 17 jaar ontvingen in het Kinderrechtenhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

Feestelijke middag

De feestelijke middag begon met een presentatie van Lauren van Damme scholenvoorlichter van Unicef. Zij vertelde wat kinderrechten zijn. Ook liet zij twee korte filmpjes zien.

Daarna was het tijd om de gespannen jongeren één voor één naar voren te roepen en ze in het zonnetje te zetten. Zij ontvingen een bronzen penning, oorkonde, bloemen en een tas met de tekst 'Held van Leiden'.

De helden van 2013

  • Sterre Dijkdrent heeft maandag 15 juli 2013 een 72-jarige man uit het water gered.
  • Isabel Dingjan helpt al een aantal jaar op maandagavond in het Vijf Meibad. Zij zwemt met mensen met een beperking en geeft hun aerobicles.
  • Lianne Dingjan van basisschool De Arcade hielp dagelijks een medeleerling met een lichamelijke beperking.
  • Wessel Smit laat drie keer in de week de hond uit van de buurvrouw. Wessel is ook een fanatieke vrijwilliger bij voetbalclub Voorschoten ’97.
  • Nikita van Veggel traint vrijwillig verschillende malen per week de jeugd van Christelijke Gymnastiek Vereniging Jahn.
  • Anna van der Perk en Sofia Penava laten iedere dag de hond uit van een buurtbewoonster.

Waardering

Kinderen die zich op jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente waardering uit voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor andere jongeren.