De Helden van 2012

Film Het Leidse JeugdlintjeFilm Het Leidse Jeugdlintje 2012

Het Leidse Jeugdlintje

Op vrijdag 23 november 2012 reikte wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) voor de tweede keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Acht jongeren tussen de 13 en 17 jaar ontvingen in het Kinderrechtenhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving. Dit jaar werden ook jongeren van twee groepen gehuldigd met een groepsaward.

Wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn): “Mensen die zich op zo’n jonge leeftijd al inzetten voor de maatschappij verdienen een beloning. Met de jeugdlintjes willen we laten zien hoe trots we op deze kinderen zijn. Ik hoop dat ze een voorbeeld zijn voor andere jongeren.”

 

De Leidse Helden 2012

  • Joost Kooistra en Demi Macville van het Da Vinci College hebben veel vrije tijd gestoken in het begeleiden en ondersteunen van eerstejaars leerlingen. Zij blonken uit in hun Peer Leader rol door hun interviews en adviezen. Zij kwamen als beste naar voren in een leerlingen enquête.
  • Nouman Eddarazi maakt vrijwillig een aantal avonden per week schoon in de moskee en tijdens de Ramadan was hij hier iedere dag verkeersregelaar.
  • Sterre van Drunick hielp deze zomer met het opknappen van een weeshuis in Buffalo City voor het project Keys for Kids. Nu ze terug is in Nederland blijft ze zich inzetten voor dit goede doel.
  • Anne Mastenbroek en Shakira Huerta zijn al geruime tijd zeer actief in de Jongerenraad van Cardea Jeugdzorg.
  • Thom Witteman heeft zaterdag 13 oktober een vrouw en een hond uit het water gered.
  • Gabrielle Verbeek heeft zich het afgelopen jaar ingezet om een disco te organiseren voor jongeren met een lichamelijke beperking. Disco Zonder Drempel is een groot succes.

Groepsawards

Dit jaar kregen jongeren die zich inzetten voor Sport en Jongerenwerk en jongeren die zich inzetten voor TOS een groepsaward. Sport en Jongerwerk is een onderdeel van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk. Begeleiders van diverse projecten zorgen ervoor dat jongeren op een laagdrempelige manier invulling geven aan hun vrije tijd. Abdenor Zoulali, Anass Bouchnafa en Sharwin Debipersad zijn topvrijwilligers die zich extra uitblinken door hun enthousiasme en betrokkenheid. De tweede groepsaward ging naar de jongeren van Thuis op Straat (TOS). Via TOS doen jongeren vrijwilligerswerk in verschillende wijken in Leiden. Ikram Jermoumni en Rania Guitoun zijn twee vrijwilligers die in het zonnetje gezet zijn omdat zij een voorbeeld zijn voor velen.

De gemeente Leiden reikt jaarlijks de Leidse Jeugdlintjes uit aan kinderen die een bijdrage hebben geleverd aan Leiden; door vrijwilligerswerk, een heldendaad te verrichten of op een andere manier iets voor een ander te doen.

Groepsfoto helden van Leiden 2012Groepsfoto helden 2012 (Klik voor alle foto's)
Joost Kooistra en Demi MacvilleJoost Kooistra en Demi Macville
Nouman EddaraziNouman Eddarazi
Sterre van DrunickSterre van Drunick
Anne Mastenbroek en Shakira HuertaAnne Mastenbroek en Shakira Huerta
Thom WittemanThom Witteman
Gabrielle VerbeekGabrielle Verbeek
Sport en JongerenwerkSport en Jongerenwerk
Thuis op StraatThuis op Straat
De helden kregen o.a. een bronzen penningDe helden kregen o.a. een bronzen penning
Een drankje om het te vierenEen drankje om het te vieren
Blije Leidse heldenBlije Leidse helden
Trotse ouders, kennissen en familieTrotse ouders, kennissen en familie
De jongeren van Thuis op StraatDe jongeren van Thuis op Straat