De Leidse helden van 2011

Gemeente Leiden afbeeldingv.l.n.r. (bovenste rij) Wouter ten Bosch, Allard van Duijn, Hamza Bardaa, Pascal Velting en Fenna Posthuma. v.l.n.r. (onderste rij) Johanna Callies, Selomi Koster, Tatiana van Steveninck, Machteld van der Wouden en Iza Keuter.

Tien jongeren tussen de 13 en 17 jaar ontvingen vrijdag op het stadhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving. Wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) reikte de eerste Leidse Jeugdlintjes uit.

  • Wouter ten Bosch en Allard van Duijn van het Da Vinci College bouwden een website met een virtuele tentoonstelling van vrolijke apparaten. Deze apparaten werden eerder dit jaar gemaakt door Leidse basisschoolleerlingen voor een project van Technolab en Museum Boerhaave.

  • Tatiana van Steveninck, Selomi Koster, Machteld van der Wouden en Iza Keuter van het Stedelijk Gymnasium volgden op vrijwillige basis niet één, maar twee maatschappelijke stages. Zo zetten zij zich in voor bijvoorbeeld het maatjesproject van Libertas/Merenwijkschool, het Leesproject van de brede school Merenwijk en het project M25.

  • Johanna Callies van het Bonaventuracollege deed vier weken lang ontwikkelingswerk in Buffalo City (Zuid-Afrika) voor het project Keys for Kids. Nu ze terug is in Nederland blijft ze zich inzetten voor dit goede doel.

  • Hamza Bardaa helpt vrijwillig in Slaaghwijk en werkt in elk vrij uurtje aan de bouw van de nieuwe moskee.

  • Fenna Posthuma van het LRC DIOK coacht en traint haar jeugd rugbyteam door middel van een enorme passie en motivatie.

  • Pascal Velting zet zich in voor De Zijl Zwemsport door onder meer hulp bij zwemlessen en het jaarlijkse jeugdkamp. Dankzij hem hebben meer dan 100 jongeren leren zwemmen.