duurzaam wonen

Investeer in thuis

Samen met inwoners, bedrijven, instellingen en beheerders, investeert de gemeente Leiden in duurzaamheid. Om dit te stimuleren stelt de gemeente via het fonds 'Investeren in thuis' voor woningeigenaren en huurders een subsidie en/of lening beschikbaar. Deze subsidie en/of lening is bedoeld voor het duurzamer maken van bestaande woningen. De Omgevingsdienst West-Holland voert namens de gemeente dit onderdeel van het fonds uit.

Meer informatie

groene daken

Groene daken

Met een groen of sedum dak op uw schuur, aanbouw of huis creëert u een tuin op een plek waar geen tuin is. Dat is goed voor de flora en fauna. Groene daken kunnen bovendien regenwater tot 75 procent beter opvangen dan reguliere daken, bieden verkoeling in de zomer en zorgen voor 20 procent minder warmteverlies in de winter. Ook verdubbelt een groen dak de levensduur van het dak.

meer informatie

duurzame school

Lening voor een duurzaamschoolgebouw

De gemeente Leiden heeft een fonds voor het verduurzamen van scholen opgericht. Een schoolgebouw energiezuinig maken kan een flinke uitgave zijn. De lening kan terug betaald worden uit de besparing op de energie lasten. Er is 1 miljoen beschikbaar voor maatregelen die bijdragen om het energie gebruik te verminderen en een verbetering van (binnen)klimaat mogelijk maken.

Meer informatie

www.gagoed.nl

Volg ons ook op

Duurzaam Leiden op Facebook
Icon Instagram
Duurzaam Leiden op Twitter
YouTube