Home /Over de stad / Aan de slag (woonomgeving)

Samen aan de slag

Beeldmerk

Nieuwe aanpak voor het onderhoud van de stad

Voorjaar 2016 introduceert de gemeente een nieuwe aanpak voor het onderhoud van de directe leefomgeving van bewoners. Uitgangspunt is dat straten en stoepen, groen en speelplekken in orde zijn, en dat er voldoende prullenbakken in de buurt staan. Overbodig gebleken straatmeubilair, speeltoestellen en struiken worden weggehaald, zodat er ruimte ontstaat voor initiatieven van bewoners zelf.

Wethouder Paul Laudy: "Het idee is: wij verzorgen het basisniveau van de openbare ruimte, u mag voor ‘plus’ gaan en krijgt de ruimte om dat te realiseren. Je ziet nu al ontzettend leuke initiatieven: een moestuin in de Zeeheldenbuurt, een kruidentuin in de binnenstad, en een jeu-de-boules-baan in de Merenwijk."

Wijkavonden

Tijdens negen wijkavonden, verspreid door de stad, gaan gemeente en bewoners met elkaar in gesprek over de werkwijze en mogelijkheden.

Boerhaavedistrict: dinsdag 23 januari

De eerstvolgende avond vindt plaats op dinsdag 23 januari voor bewoners van Houtkwartier, Raadsherenbuurt, Vogelwijk, Leeuwenhoek en Pesthuiswijk. De uitnodiging wordt begin januari huis-aan-huis bezorgd. U kunt zich via de knop onderaan deze webpagina aanmelden voor de avond. 

Eerste drie wijken in 2016

De eerste avond was op maandag 4 april voor bewoners van Roomburg, Waardeiland, Meerburg, Rijndijkbuurt, Professoren- en Burgemeesterswijk, Cronestein en Tuinstadwijk. Bekijk de foto-impressie van de avond. De tweede avond werd op 31 mei in de Merenwijk gehouden, en de derde avond vond plaats op maandag 5 september in de Stevenshof. 

Zes districten in 2017 en één in 2018

Voor 2017 staan de overige zeven districten (verdeeld over zes avonden) op het programma. Hieronder vindt u de data:

Morsdistrict - 24 januari (heeft plaatsgevonden)
Bos- en Gasthuisdistrict - 13 maart (heeft plaatsgevonden)
Binnenstad-Zuid - 8 mei (heeft plaatsgevonden)
Leiden-Noord - 19 juni (heeft plaatsgevonden)
Binnenstad-Noord en Stationsgebied - 23 oktober (heeft plaatsgevonden)
Boerhaavedistrict - 23 januari 2018 

Bewoners worden een aantal weken van tevoren uitgenodigd.

Meld u aan voor de avond via deze knop:

Ik kom

Heeft u vragen, vul het contactformulier in, of bel het algemene nummer van de gemeente 14071, keuze 3.