Home / Nieuwsitem

Woningen Nico van der Horstpark: nu in de verhuur!

vrijdag, 12 januari 2018

Woningzoekenden die graag in Leiden willen huren zien hun kansen op woonruimte deze week aanzienlijk vergroot. Op vrijdag 12 januari start namelijk de inschrijving op de studio’s en woningen van het Nico van der Horstpark.

Nieuwe woonlocatie

Het Nico van der Horstpark is een nieuwe woonlocatie aan de Voorschoterweg. Het complex bestaat straks uit 100 woningen: 76 studio’s van 23m2 (geschikt voor één of twee personen) en 24 3-kamerwoningen van 45m2 (geschikt voor gezinnen met twee kinderen). In april kunnen de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.

Sociale huurprijsklasse

Het Nico van der Horstpark is een gezamenlijk project van woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Het terrein is ter beschikking gesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland. Alle woningen op het Nico-terrein vallen in de sociale huurprijsklasse: de studio’s kosten €444,00 per maand en de woningen €592,55 (deze prijzen zijn exclusief servicekosten).
Om in aanmerking te komen voor een woning in het Nico van der Horstpark geldt een inkomensgrens: per woning mag het gezamenlijk inkomen van de huurders niet hoger zijn dan €36.798,-

Duurzaam en energiezuinig

De Nico-woningen zijn gasloos, op het dak liggen zonnepanelen en de gebruikte bouwmaterialen zijn duurzaam. De woningen zijn energiezuinig, compact en van alle gemakken voorzien: zowel de studio’s als de 3-kamerwoningen hebben een keuken met elektrische kookplaat, badkamer met douche, toilet, wastafel en een aansluiting voor een wasmachine.

Mix van bewoners

Het Nico van der Horstpark biedt een nieuw thuis aan een mix aan bewoners. Een deel van deze mensen heeft een vluchtelingenachtergrond. Rondom het gebouw ligt gemeenschappelijk groen en een groot tuinhuis. De bewoners bepalen straks samen wat ze met deze ruimte willen doen.

Inschrijving via WoningNet

Geïnteresseerden kunnen vanaf vrijdag 12 januari tot donderdag  25 januari reageren op één van de woningen via www.woningnethollandrijnland.nl. Voorwaarde om te kunnen reageren is, dat de woningzoekende ingeschreven staat bij WoningNet en ouder is dan 23 jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze nieuwe woonlocatie, kijk op: www.nicovanderhorstpark.nl


Plaats op: