Home / Nieuwsitem

Veiligheidsmonitor Leiden 2017 van start

donderdag, 3 augustus 2017

Hoe veilig is Leiden?

Vanaf augustus ontvangen inwoners van Leiden een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek over veiligheid(sgevoelens) onder inwoners.

Een paar duizend inwoners van Leiden worden benaderd met vragen over criminaliteit, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit.

Veiligheidsbeleid

De gemeente en de politie werken samen en gebruiken de uitkomsten van het onderzoek bij het maken en uitvoeren van het gemeentelijk en wijkgericht veiligheidsbeleid.

Deelname is belangrijk

De gemeente en de politie vinden het belangrijk dat inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen de enquête ook invullen. Alleen bij hoge deelname ontstaat namelijk een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente Leiden. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden in maart 2018 verwacht.

Meer informatie over de Veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl.

Plaats op: