Home / Nieuwsitem

Update 15.00 uur – Vanavond meer bekend over wat er morgen gaat gebeuren

maandag, 22 april 2013

De burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie hebben maandagmiddag in het driehoeksoverleg besloten om politiemaatregelen rond scholen aan te passen. Inmiddels is zeker dat alle scholen en leerlingen zijn bereikt en dat daarom nu kan worden gekozen voor een andere vorm van politieaanwezigheid rond of nabij de scholen.

See English text below

De aangehouden verdachte wordt momenteel gehoord. Er is nog niets te zeggen over een eventuele  betrokkenheid en of leeftijd. Politie en OM benadrukken dat het gaat om één verdachte die is aangehouden. Het onderzoek gaat onverminderd door. De politie krijgt veel informatie van scholen die in het onderzoek wordt meegenomen. Aan het begin van de avond wordt wederom in gezamenlijk overleg bekeken wat er morgen gaat gebeuren.

Met de scholen is de afspraak gemaakt dat zij vanavond de ouders en leerlingen nader op hoogte zullen stellen. Ook de rest van het Leidse onderwijsveld ontvangt vanavond een toelichting. Vooral veel basisscholen hadden aan het begin van de dag vragen over de gemaakte keuze.

English:

Update 3:00 p.m.: More to be announced this evening about what will be happening tomorrow

The mayor, the Public Prosecution Service and the police decided during a three-way consultation held this afternoon to adjust police measures around schools. It is now certain that all schools and students have been reached and that a different form of police presence around or near schools may be opted for.

The suspect who was arrested is currently being questioned. As yet, nothing can be said about the suspect’s possible involvement and/or age. The police and the Public Prosecution Service stress that only one suspect has been arrested. The investigation continues unabated. The schools have provided the police with a great deal of information that is being included in the investigation. Early this evening, another meeting will be held to discuss what will happen tomorrow.

The schools have agreed to provide parents and students with additional information this evening. The rest of the educational sector will also receive more details this evening. Early today, it was mainly the primary schools that had questions about the decisions being made.

Plaats op: