Home / Nieuwsitem

Start bouw 30 tijdelijke woningen aan Wassenaarseweg

dinsdag, 18 april 2017

Wassenaarseweg

Op 24 april starten de werkzaamheden voor de plaatsing van dertig tijdelijke woningen aan de Wassenaarseweg. Deze woningen zijn bestemd voor een mix van statushouders, uitstromers van De Binnenvest en jongeren tussen de 23 en 27 jaar. In juni worden de eerste bewoners verwacht. De woningen worden geleverd door Barli BV en blijven minimaal vijf jaar op deze locatie staan.

De gemeenteraad van Leiden heeft in 2016 besloten dat er op drie locaties tijdelijke woningen voor statushouders, mensen uit de maatschappelijke opvang en reguliere woningzoekenden geplaatst kunnen worden. Door het plaatsen van deze extra woningen zorgt de gemeente er voor dat er, ondanks de toegenomen vraag naar huisvesting, geen extra druk op de woningmarkt komt.
Dit is de tweede van de drie locaties waar er tijdelijke woningen komen, Sumatrastraat (reeds gerealiseerd), Voorschoterweg en Wassenaarseweg. In totaal gaat het om circa 150 woningen.

Op de Wassenaarseweg komt een complex van dertig geschakelde studio’s. Veertien woningen zijn bestemd voor statushouders.  Acht woningen zal De Binnenvest toewijzen aan haar cliënten en acht woningen worden toegewezen via Woningnet aan jongeren tussen de 23 en 27 jaar. Deze jongeren moeten gemotiveerd zijn om in dit complex te wonen en een steentje bij te dragen aan het op weg helpen van de medebewoners. Het idee is om, met deze gemixte club bewoners, een community te scheppen waar de bewoners elkaar op weg helpen in de stad en in de maatschappij. Na vijf jaar wordt opnieuw bekeken door de gemeente en Portaal wat er met deze woningen gaat gebeuren.

Het complex heet Avicenna, genoemd naar het nieuwe Avicennapad waar de woningen aan gesitueerd zijn. Precieze plek is op de groenstrook bij het Snelliuslab aan de Wassenaarseweg.
De studio’s hebben een oppervlakte van ca. 25 m2  en hebben een woon/slaapruimte, keukenblok en een aparte douche.

Plaats op: