Home / Nieuwsitem

Sportstimulering: zestien aanvragen voor subsidieregeling ontvangen

woensdag, 12 april 2017

Dit jaar startte de regeling Sportstimulering. Voor de eerste ronde zijn in totaal zestien initiatieven bij de gemeente Leiden ingediend. Wie de subsidie ontvangt, dat wordt uiterlijk 1 juli bekend gemaakt.

Tot 1 april kon iedereen die een goed idee had om Leidenaren meer te laten sporten of bewegen een aanvraag indienen voor de regeling sportstimulering van de gemeente Leiden. In totaal ontving de gemeente zestien aanvragen. De aanvragen zijn divers van aard en afkomstig van individuele bewoners, stichtingen en (sport)verenigingen.

De aanvragen worden nu beoordeeld.  Een beoordelingscommissie zal de gemeente hierbij adviseren. In mei start de commissie. Uiterlijk 1 juli wordt bekend gemaakt welke aanvragen aan de criteria voldoen en een subsidie krijgen toegewezen. 

De regeling Sportstimulering loopt in 2017 en 2018. Twee keer per jaar (in het voorjaar en het najaar) kunnen aanvragen worden ingediend. Per ronde is € 125.000,- beschikbaar voor aanvragen. Voor de volgende ronde kunnen aanvragen tot 1 oktober 2017 worden ingediend. Meer informatie is te vinden op:   www.leiden.nl/sportstimulering


Plaats op: