Home / Nieuwsitem

Leidenaren zijn Flinke Fietsers

vrijdag, 6 oktober 2017
Flinke Fietsers

Leidenaren zijn goed bezig! Wist u dat twee van de drie Leidenaren bijna dagelijks fietst?

We zijn de derde fietsstad van Nederland. Fietsen is niet alleen een gezonde manier van bewegen, het is ook goed voor het milieu en zorgt voor minder files in de stad.

De gemeente investeert in extra fietsenstallingen en infrastructurele projecten waarin de fietser een belangrijke rol speelt. De pas geopende Kanaaltunnel en de fietstunnel bij de Plesmanlaan zijn hier mooie voorbeelden van. Daarnaast is er aandacht voor snelle fietsroutes en fietsparkeren.

Fietsroutes en fietsen stallen

De gemeente Leiden werkt aan snelle fietsroutes tussen buurgemeenten, de stations en het centrum van Leiden en probeert deze zo makkelijk en veilig mogelijk te maken. Voor fietsers en ook voor voetgangers.

Fietsparkeren

Om de stad veilig te houden moet er gehandhaafd worden op fietsen die fout geparkeerd zijn. Vaak staan fietsen buiten de stallingen, bijvoorbeeld op blindengeleidestroken of midden op de stoep zodat je er met een kinderwagen of rolstoel niet langs kunt. Dat vraagt van u om soms een extra stukje te lopen zodat uw fiets veilig staat en niemand er last van heeft. En dat vraagt van de gemeente dat we goed kijken naar de behoefte aan fietsenstallingen, terwijl de ruimte in de binnenstad beperkt is.

Flinke Fiets Cijfers
  • Er komen 4800 fietsparkeerplekken in Lorentz.
  • Er zijn 2 snelfietsroutes naar Den Haag.
  • Station Lammenschans krijgt 785 extra fietsparkeerplekken.
  • In 2017 zijn ruim 80 fietspaaltjes verwijderd.
  • In 2018 komt een fietsenstalling onder de Albert Heijn in de Breestraat.
  • Dagelijks parkeren 13.000 mensen hun fiets bij Leiden Centraal Station.

Plaats op: