Home / Nieuwsitem

Groot onderhoud | Kruispunt Dellaertweg – Schuttersveld afgesloten

donderdag, 16 februari 2017

De verkeerslichten op het kruispunt Dellaertweg/Schuttersveld zijn aan vervanging toe. Voorafgaand aan groot onderhoud bekijkt de gemeente of de weginrichting nog voldoet. Hieruit blijkt dat de doorstroming en verkeersveiligheid beter kan. Daarom start de gemeente vanaf 18 februari met werkzaamheden aan het kruispunt. Eén week (24 februari t/m 5 maart) is het kruispunt helemaal dicht.

Kruispunt één week afgesloten

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren is het kruispunt één week, van 24 februari tot en met 5 maart, volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook wordt er in de avonden en nachten gewerkt om sneller klaar te zijn en zo overlast voor het verkeer te beperken. Verkeer wordt omgeleid met borden. De bussen rijden tijdens de afsluitingen tijdelijk anders. Daar waar het nodig is zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen om het werk te leiden.

Werkzaamheden
  • De Dellaertweg krijgt een extra rijstrook. Zo kan verkeer gelijktijdig naar rechts en naar links afslaan en zal de doorstroming verbeteren.
  • De fietsoversteek op Schipholweg wordt breder. Zo kunnen fietsers elkaar makkelijk passeren en zullen fietsfiles afnemen.
  • De bouwuitrit Lorentz wordt aangesloten op de verkeerslichten.

Plaats op: