Home / Nieuwsitem

Alkmaar, Haarlem en Leiden mogen onderzoek meeuwenoverlast voortzetten

donderdag, 16 maart 2017

De gemeente Alkmaar, Haarlem en Leiden hebben verlenging gekregen van de ontheffing om onderzoek te doen naar maatregelen tegen meeuwenoverlast. De Raad van State heeft in augustus 2016 uitspraak gedaan over de ontheffing van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). De uitspraak pakte positief uit voor de gemeenten. Dit heeft ertoe geleid dat het verzoek van de gemeenten om de ontheffing van de RVO te verlengen en het onderzoek voort te zetten, is toegekend.

Gemeente Leiden onderzoekt onder andere als meeuwwerende maatregel het verwisselen van eieren met kunststof eieren. Van eind april tot en met begin juni verwisselt de gemeente eieren op daken van bewoners.

Heeft u overlast van meeuwen? Vanaf maandag 20 maart kunt u dat via het online formulier melden via de website van gemeente Leiden. Via deze site vindt u meer informatie over de maatregelen die gemeente Leiden onderzoekt en tips hoe u zelf kunt meehelpen met het weren van meeuwen in de stad.

Plaats op: