Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Verbod op meenemen winkelwagens

In de buurt van de winkelgebieden de Kopermolen, de Luifelbaan, het Vijfmeiplein en het Bevrijdingsplein worden regelmatig winkelwagentjes achtergelaten. Dit veroorzaakt overlast en verrommeling in de buurt. De winkels moeten de winkelwagentjes die buiten dit gebied staan opruimen. Voor de gebruiker van een winkelwagen is het verboden om buiten deze aangewezen winkelgebieden winkelwagentjes te gebruiken of achter te laten.

Home > Nieuws

Regio stelt voucher beschikbaar voor mkb digitalisering

Met steun van de Provincie Zuid-Holland, de gemeenten en de ondernemersverenigingen stelt de Leidse regio een voucher beschikbaar voor digitalisering in het mkb. Ondernemers kunnen de voucher onder andere inzetten voor het verbeteren van hun website, webshop of voor cyber security. De voucher vergoed een groot deel van de kosten tot een maximum van € 1000,-.

Home > Nieuws

Muziek vanaf de toren van het stadhuis

Op woensdag 23 maart speelt het carillon van het stadhuis voor het eerst weer. Na een renovatie van ruim 2 jaar, bespeelt de beiaardier voor het eerst weer op het carillon. Na het luiden van de klokken is er kort na 12.00 uur een mini-concert, met als eerste nummer het Leids Volkslied.