Opknapbeurt fietsenstalling Taxistandplaats in september van start

De komende jaren wordt in Leiden flink geïnvesteerd in de kwaliteit van fietsparkeren. Daarmee wordt fietsen nog aantrekkelijker als vorm van schoon vervoer. Nu is de fietsenstalling onder de taxistandplaats aan de beurt. De fietsenrekken worden vervangen en de verlichting wordt opgeknapt. De opknapbeurt duurt zo’n zeven weken en start maandag 20 september.

Medewerking fietsers gevraagd

Tijdens de werkzaamheden blijft de fietsenstalling voor de helft – op één week na – in gebruik. Wel wordt aan fietsers gevraagd om hun fiets op tijd weg te halen voor fase 1 aan de noordkant en fase 2 aan de zuidkant. De fietsenstalling onder Lorentz is een goed alternatief, op slechts 1 minuut loopafstand van Leiden Centraal. Voor de vervanging van de fietsenrekken wordt een aantal rekken van het Morssingelterrein hergebruikt. Deze tijdelijke fietsenstalling moet einde van het jaar sowieso plaatsmaken voor het bouwterrein van nieuwbouw De Geus.

Mussenkolonie inmiddels uitgebroed

In de fietsenstalling woont een deel van het jaar een mussenkolonie. De opknapbeurt onder de Taxistandplaats kon pas na eind augustus starten vanwege het broedseizoen van de mussen. De beschadigde mussenhuisjes worden pas vervangen als de mussen zijn uitgevlogen. 

Overgebleven fietsen verhuizen tijdelijk naar Lorentz

Fietsen die niet op tijd zijn weggehaald, verhuizen tijdelijk naar de Lorentz fietsenstalling. Hier kunnen ze tot eind november nog worden opgehaald. Daarna gaan ze naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat.