Nieuw Stadskantoor weer stap dichterbij

Eind april gaan de verbouwingswerkzaamheden in het gebouw LEVEL, vlak bij station Leiden Centraal, van start. Een deel van de begane grond en de vier verdiepingen erboven worden onder handen genomen. Dit wordt de plek van ons nieuwe Stadskantoor.

De aanbesteding voor de verbouwing van het Stadskantoor is gewonnen door du Prie bouw & ontwikkeling. Naar verwachting is de verbouwing eind 2019 afgerond en opent het Stadskantoor begin 2020 zijn deuren.

In het Stadskantoor komen alle publieke diensten van de gemeente Leiden op één centrale en goed bereikbare plek in de stad. De huidige balies van het stadhuis en het Stadsbouwhuis verhuizen dus naar het Stadskantoor. Inwoners en ondernemers kunnen hier straks terecht voor, onder andere, paspoorten, rijbewijzen, vergunningen en geboorteaangiftes.

Nadat de medewerkers van het stadhuis naar het Stadskantoor verhuisd zijn, kunnen de verbouwingswerkzaamheden van het stadhuis beginnen. Deze duren naar verwachting anderhalf jaar. Het stadhuis zal daarna gebruik worden als de plek voor democratie, trouwlocatie en ontmoetingsplek voor inwoners, ondernemers, bestuur en ambtenaren.